Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem Uzmanı Naci Görür Uyardı! 1 Milyon İnsan Ölümle Burun Buruna…

Deprem uzmanlarından yapılan açıklamalar

Deprem uzmanlarından yapılan açıklamalar korkutmaya devam ederken bu sefer gelen açıklama tüyleri diken diken etti. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür İstanbul için korkutan uyarıyı yaptı. O ilçeleri işaret ederek olası depremin 9-10 şiddetinde hissedileceğini, 1 milyona yakın kişinin öleceğini  tahmin ettiğini duyurdu. Görür açıklamasında üm Marmara bölgesi deniz içindeki fayındaki depremden etkilenecek. İstanbul ve Tekirdağ daha fazla etkilenir. Bursa, Gemlik, Balıkesir de etkilenir.” ‘’ dedi.

Son olarak Türkiye genelinde meydana gelen depremler herkesi korkuttu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür İstanbul için korkutan uyarıyı yaptı. O ilçeleri işaret ederek olası depremin 9-10 şiddetinde hissedileceğini, 1 milyona yakın kişinin öleceğini duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli depremde 11 il etkilenmiş, binlerce canımızı yitirmiştik. 6 Şubat tarihinden bugüne kadar uyarılarını yenileyen Prof. Dr. Naci Görür olası İstanbul depremi için yürekleri ağızlara getirecek açıklamalarda bulundu.

Naci Görür Adana’daki 5.5 büyüklüğündeki depremi işaret ederek, “Adana olası depremlere karşı dikkatli olmalı” dedi. İstanbul depremi için ise “Kıyılardan içe doğru 10 km’lik şerit depremi 8 ila 9, Adalar ise 10 şiddetinde hissedecek” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, “Belirgin tek bir fay yok. Doğu Anadolu fayının dallanarak uzantıları var. Savrun, Yumurtalık, Osmaniye fayları gibi… 6 Şubat depremleri, çok büyük bir enerji ortaya çıkardı ve yeniden faylar dengeye gelmeye çalıştı.

Şubat’taki iki büyük deprem kendisiyle geometrik bağlantısı olan ya da olmayan faylara enerji aktarmış olabilir. Özellikle deprem olabilecek faylara ekstre enerji yüklemiş olabilir. Bu da depremi erkene çekebilir. Adana depreme daha duyarlı olmalı. Adana havzasında stres değişimi olmuş olabilir. Bir depremin öncü olduğunu bilmek kolay değil. Adana depremi artçı deniliyor, artçı da değil” dedi.

Marmara bölgesinde depremi beklediklerini kaydeden Görür, “Endişeliyiz. Bütün Marmara risk altında. Ancak İstanbul’da Avrupa yakası daha hassas zemini itibari ile. Asya yakası biraz daha iyi. Ancak kıyı bölgeleri her iki yakada da riskli. Kıyıdan uzaklaştıkça risk azalıyor. İstanbul’da kıyılar, 10 km bir şerit içinde kalan alanda 8-9 şiddetinde depremi hissedecek.

Şiddet güçlüdür, sağlam ve iyi yapılmış binalar da zarar görebilir. Diğer binalar çok hasar alır. İstanbul’da en az 100 bin bina depremde göçük yapabilir denildi. 100 bin bina demek 1 milyon daire demek, bu da 4 milyon kişinin ölümle burun buruna kalması demektir” ifadelerini kullandı.

Depremin kaynağı Marmara denizinin içerisinde” diyen Görür, Kuzey Anadolu fayının iki kolu olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kuzey kolu deniz içindeki parçasında öncelikle deprem bekliyoruz. Uzunluğu 160 km’dir. Tamamı ya da bir kısmı hareket geçerse 7.2 ila 7.6 büyüklüğünde deprem üretir. Marmara’nın güneyinde Bursa, Balıkesir, Gemlik‘ten geçen ise Kuzey Anadolu fayının güney koludur. Orada deprem üretebilir ancak oranın stres biriktirmesi daha yavaştır. Bizi asıl tedirgin eden kuzey koludur. Tüm Marmara bölgesi deniz içindeki fayındaki depremden etkilenecek. İstanbul ve Tekirdağ daha fazla etkilenir. Bursa, Gemlik, Balıkesir de etkilenir.”  dedi.