Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Marmarabirlik’ten Üreticiye 106 Milyon Ödeme!

Marmarabirlik’te 2021/2022 iş yılı

Marmarabirlik’te 2021/2022 iş yılı ürün alım kampanyası devam ederken, bugüne kadar 34 bin ton ve 353 milyon TL tutarında ürün alımı gerçekleştirildi. Marmarabirlik, üretici ortaklarına yarın ikinci dilim olarak 106 milyon TL ödeme yapıyor. Bu kapsamda Orhangazili üreticiye ise 8.2 milyon TL Ödeme yapılacak.

 

Marmarabirlik ürün bedellerini ödemeye devam ediyor. 2021/2022 iş yılı ürün alım kampanyasına 22 Ekim tarihinde başlayan Marmarabirlik’te bugüne kadar toplam 34 bin ton ve 353 milyon TL tutarında ürün alımı gerçekleştirildi. 15 günlük periyotlarla ödeme gerçekleştiren Marmarabirlik, 19.11.2021 tarihine kadar almış olduğu ürün bedellerinin % 50’sinin karşılığı olarak 25 Kasım Perşembe günü yarın 106 milyon TL ödeme yapacak. Ortaklar saat 18.00’den itibaren Ziraat Bankası ATM’lerinden ürün bedellerini alabilecekler. Daha önce yapılan 35 milyon TL ödeme ile birlikte üreticilere toplam 141 milyon TL ödeme yapılmış olacak.

 

Toplam olarak alınan 34 bin ton ürünün kooperatif bazında dağılımı şu şekilde oluştu. Gemlik: 2 bin 300 ton, Mudanya:5 bin 500 ton, Orhangazi:3 bin ton, Erdek:4 bin 500 ton, İznik:11 bin ton, Edincik: 4 bin 500 ton, Mürefte: 3 bin ton, Marmara Adası: 200 ton ürün alımı gerçekleştirdi.

Öngörülebilir olmayan böyle zor bir yılda, ürün alımlarının ve ödemelerin sıkıntısız bir şekilde devam ettiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa şunları söyledi: “Üretici maliyet baskısı altında zor bir süreçten geçiyor. Bu sıkıntılı günlerde Marmarabirlik üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. 72 bin ton rekolte beyanı gelmesine rağmen kota uygulaması yapılmamıştır. Böyle zor bir yılda, ürün alımları da hiçbir aksaklık yaşanmadan devam etmekte ve ürün bedelleri zamanında ödenmektedir. Hedefimiz üreticimizin sıkıntılarını hafifletmektir. Kooperatif zor günlerin dostudur. Marmarabirlik üreticinin sigortasıdır. Bu asla unutulmamalıdır.”

 

Hasat döneminin olumsuzluklarına dikkat çeken Asa, “İklim koşulları ve kuraklık sebebi ile faaliyet bölgemizde üretilen sofralık zeytin rekoltesinin % 25’i yağlık vasfına dönüşmüştür. Bu sebeple bazı kooperatif bölgelerimizde yağlık zeytinin daha fazla olması nedeniyle, piyasada yağlık zeytin fiyatının düşük olmasına rağmen, Marmarabirlik Yönetim Kurulumuz tarafından üreticimize destek vermek üzere 7 TL fiyat belirlenmişti. Üreticimiz randıman ve piyasa fiyatları düşük olduğunda yağlık zeytini Marmarabirlik’e verirken, randıman yükseldiğinde ve fiyatlar Marmarabirlik fiyatlarına geldiğinde ürününü piyasaya verdiğini gözlemliyoruz. Bu davranışın kooperatifçilik ruhuna aykırı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

2021/22 iş yılı ürün alım kampanyasında kota uygulamasının yapılmadığını ve ortakların vermiş olduğu rekolte beyanı üzerinden alım yapıldığını belirten Başkan Asa, “Ortaklarımızın rekolte beyanlarını tamamlayamayacağını tahmin etmekteyiz. Bu da şunu göstermektedir. Gerçekten uzak rekolte beyanı her zaman alım planımızı olumsuz etkilemektedir” şeklinde konuştu.

 

Orhangazili Üreticiye 8.2 Milyon

 

Marmarabirlik kampanya döneminin ikinci ödeme takviminde Orhangazili üreticilere 8 milyon 200 bin TL ödeme yapacak. 8.2 milyon TL Perşembe günü üreticinin hesabına yatırılacak.
Marmarabirlik Zeytin Alımlarını sürdürüyor. Orhangazi’de zeytin alımları 1200 tonun üzerine çıkarken, Marmarabirlik kampanya dönemi ödeme takvimine göre ikinci ödemesini ise 25 Kasım Perşembe günü üreticilerin hesabına yatıracak.
8,2 milyon TL
Marmarabirlik Orhangazili Zeytin üreticilerinin hesabına ikinci ödeme döneminde 8 milyon 200 bin TL ödeyecek. Marmarabirlik 8,2 milyon TL’lik ödemeyi 25 Kasım Perşembe günü üreticilerin hesabına yatıracak. Birlik 2 hafta önce yapılan ilk ödemede ise üreticilere 2 milyon TL ödeme yapmıştı.

 

Bandırma escort