Orhangazi de Yalova-Bursa anayol üzerinde sık sık yaşanan trafik kazalarına tepki gösteren Orhangazi halkı trafik polislerin o soruna geçici olarak aldığı önlemleri çiğnedi.
Orhangazi’nin önemli trafik sorunlarından biri olan Yalova-Bursa anayolunda karşıdan karşıya geçmek isteyen yayaların karşı karşıya kaldığı tehlike uzun süredir ilçe gündemindeki yerini korurken önceki günlerde yaşanan bir kaza sonrası ilçe emniyet ekipleri yayaların yasak olarak geçiş yaptığı bölgedeki açık alana kendi imkanları ile emniyet şeridi çekti.
Ancak 50 metre ilerideki yaya yolunu kullanmak yerine ısrarla tehlikeli olan bölgeden geçmek isteyen vatandaşlar polislerin aldığı önlemi hiçe sayarak , yine trafik ekipleri tarafından çekilen şeritler kopartarak aynı noktadan yaşanan onca kazaya rağmen hayatlarını tehlikeye atarcasına karşıdan karşıya geçmeye devam ettiler.
Yaşanan bu durum sonrası bölgede önlemlerini arttıran Orhangazi ilçe trafik ekipleri ise yayaları tek tek uyararak , 50 metre ilerideki yaya yoluna yönlendirdi.


