Edinilen bilgilere göre, sabahın erken saatlerinden itibaren Orhangazi Devlet Hastanesi’ne başvuran yaralıların büyük bölümünün el, kol ve bacak bölgelerinde kesikler oluştu.
Bazı yaralılara ayakta müdahale edilirken, derin kesi oluşan vatandaşlara ise dikiş atıldığı öğrenildi.
Kurban kesimi sırasında yaralanan vatandaşlar, dikkatsizlik ve tecrübesizlik nedeniyle kazaların yaşandığını ifade etti.
Bazı kişiler kendi dikkatsizlikleri sonucu yaralandıklarını belirtirken, bazıları ise kesim sırasında yanlarında bulunan kişilerin acemiliği nedeniyle bıçak darbelerine maruz kaldıklarını söyledi.
Yetkililer, Kurban Bayramı boyunca sürecek kesimlerde vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, özellikle profesyonel kasaplardan destek alınması konusunda uyarılarda bulundu. Sağlık ekiplerinin ise bayram süresince olası yaralanmalara karşı hazır bekletildiği öğrenildi.


