Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

PES ARTIK!  Ana yol üzerinde kapatılan demir çitler aynı gün kırıldı…

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde son günlerde yasak olmasına rağmen vatandaşların karşıdan karşıya geçmeleri nedeniyle üst üste meydana gelen ve ikisinin ölümle sonuçlanmasına neden olan  trafik kazaları sonrası, ekipler tarafından bir kez daha kapatılan orta refüjdeki demirler vatandaşlar tarafından aynı gün kırıldı.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde son

Orhangazi’de şehir merkezinin içinden geçen Yalova – Bursa yolunda yayaların karşıdan karşıya geçmeleri nedeniyle yaşanan trafik kazalarında ki artış dikkat çekiyor. Yaşanan kazaların yaşanmaması ve  insanların karşıdan karşıya geçmelerini önlemek için alternatif olarak  yapılan demir çitlerin bazı bölümleri kırılmıştı.

Durum böyle olunca alt ve üst geçitleri kullanmak istemeyen vatandaşların kırılan çitlerden karşıya geçmeleri yoğunlaşınca trafik kazalarıda arka arkaya yaşanmaya başladı.

Aynı yol üzerinde son 10 gün içinde  meydana gelen 3 trafik kazasında iki kişi ölürken, bugün meydana gelen kazada ise  bir kişi yaralandı.

Kapatılan demir çitler yeniden kırılmış

Yaşanan kazaların ardından ise bugün sabah saatlerinde ekipler tarafından yol boyunca uzanan demir çitler vatandaşlar geçmesin diye yeniden kapatıldı. Ancak kapatılan o çitlerin kısa bir süre sonra ise vatandaşlar tarafından tekrar kırıldığı öğrenildi.

BAT-ÇIK Projesi, olmazsa Beton Bariyer

Orhangazi’de Muradiye mahallesinin neredeyse yarısının yaşadığı yolun alt kısmında günden güne artan nüfus ve aynı şekilde trafikte yaşanan araç yoğunluğu nedeniyle yaşanan kazalar sonrası geçtiğimiz aylara kadar o yol için bir BAT-ÇIK projesi konuşulmuş, proje bir türlü hayata geçirilmeyince alternatif olarak yine yol boyunca yüksek boyutta beton bariyerlerin konulması talep edilmişti.

Ancak talep edilen ne BAT-ÇIK projesi nede beton bariyer çalışması ile ilgili henüz somut bir adım atılmaması ve  bir de üzerine kapatılan demir çitlerin kırılması bu bölgede yeni kazaların yaşanmasına davetiye çıkarıyor.