Sirena Marine yat fabrikasında Eylül ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri geçtiğimiz haftalarda yapılan son toplantı ile sona ermiş, toplantının ardından işçi tarafı olan Liman, Dok, Gemi Sanayii İşçileri Sendikası grev kararı almıştı.
3 Şubat Pazartesi günü ( yarın ) başlayacak olan grev öncesi ise bugün taraflar, işverenin talebi üzerine İstanbul’da son kez daha bir araya geldi.
Yapılan son görüşmede işveren tarafından daha önce yüzde 66 olarak yapılan zam teklifi yüzde 80’e çıkarıldı ve teklifin Sendika tarafından kabul edilmesi ile anlaşma sağlanmış oldu. Anlaşmada ayrıca 3,5 ikramiye, Kurban Bayramı yardımı, Brüt 4 bin TL, Aile yardımı 225 TL, Çocuk yardımı brüt 225 TL olarak açıklandı.
Yapılan anlaşmanın ardından ise yarın sabah başlayacak olan grev iptal oldu.