Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık ifşa etti! Bursa’da o markalara dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından taklit veya tağşiş ürünlerin listesi güncellenmeye devam ediyor. Vatandaşların yakından takip ettiği listede özellikle zeytinyağı ve kırmızı etin listeden hiç çıkmaması dikkat çekerken bugün Bakanlık tarafından listeye yeni markalar dahil edildi. Peynirden, sucuğa, zeytinyağına kadar birçok ürün girdi. Listede Bursa’dan da markalar var. İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından taklit veya tağşiş ürünlerin listesi

Vatandaşın sağlığını tehlikeye atabilecek tüm risklerle mücadele eden Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş gıdaların ifşa edildiği listeyi güncelledi.

Milyonların sağlığını tehlikeye atarak gıdadan daha fazla kar elde etmek için ürünlerine hile karıştıran markaların ifşası Bakanlık tarafından internet sitesi üzerinden yapılıyor.

Özellikle zeytinyağı, kırmızı etbaharat gibi ürünler listede yerini sürekli olarak alıyor. Bugün Bakanlık tarafından yayımlanan listede ise 9 adet zeytinyağı ürünü listeye girdi. Tohum yağlarının karıştırıldığının tespiti yapılan ürünlerin bir tanesinde pirina yağının ve daha düşük kaliteli zeytinyağının karıştırıldığı tespit edildi.

Vatandaş kırmızı et almaktan artık tedirgin bir hale gelmişken Bakanlığın listesine salam ve sucuk da girdi. Listeye giren sucuklardan kanatlı et, mekanik ayrılmış et tespit edildi.

KEÇİ PEYNİRİNDE KEÇİ SÜTÜ YOK

Listenin en çarpıcı maddesi ise Balıkesir’de bulunan Hüseyin Gediz Gıda ve Sanayisine ait olan Hüseyin Gediz markalı “Olgunlaştırılmış Tam Yağlı koyun, keçi ve inek sütlerinden beyaz peynir” ürünü oldu. Markanın ürününde ‘Keçi sütü’ bulunduğu iddia edilirken Bakanlık tarafından yapılan denetimlerde üründe keçi sütü ve koyun sütünün tespit edilemediği ifade edildi.

BURSA’DA O MARKALARA DİKKAT

Bursa‘da üretilen Kütahya Hekimoğlu‘na ait tereyağında ise süt yağı karici yağ tespit edildi. Manyas Mim Süt’e ait olan tereyağında ise bitkisel yağ tespit edildi.  İşte Bursa’dan birçok marka bulunan o liste: