Programa Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şanlıtürk, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Otizmli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler, etkinlikler ve çalışmalar sergilendi. Programda, öğrencilerin sergilediği gösteriler büyük beğeni topladı.
Kaymakam KARAMEHMETOĞLU, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek, otizm konusunda farkındalığın artırılmasının önemine vurgu yaptı. Otizmli bireylerin toplumda daha fazla yer alması ve desteklenmesi gerektiğini belirten KARAMEHMETOĞLU, bu tür etkinliklerin farkındalık oluşturma açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şanlıtürk de yaptığı konuşmada, otizmli öğrencilerin eğitimine verilen öneme değinerek, okul olarak bu konuda ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Şanlıtürk, “Otizmli öğrencilerimizin eğitimine her zaman öncelik veriyoruz. Onların potansiyellerini ortaya çıkarmak ve topluma kazandırmak için çalışıyoruz,” dedi.