Bursa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Nilüfer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzenledikleri operasyonla tarihi eser kaçakçılığına geçit vermedi.
Yapılan aramada, aralarında 29 adet tarihi eser obje ve 60 santimetre uzunluğunda bir heykelin bulunduğu toplam 30 parça tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen eserlerin Antik Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendiriliyor.
Operasyon sırasında, eserlerin yanı sıra define arama amacıyla kullanılan bir el dedektörü de bulundu.
Olayla ilgili olarak S.Y. (23) ve A.Y. (51) isimli şahıslar gözaltına alındı ve haklarında adli işlemler başlatıldı. Ele geçirilen tarihi eserler, incelenmek üzere müze yetkililerine teslim edilecek.