Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halil Bozoğlu’ndan Göl Kıyısı İşgallerine ‘Adil Denetim’ Çağrısı! “öncelik köylünün kulübesi değil, büyük villalar olmalı”

MHP Orhangazi İlçe Başkanı Halil Bozoğlu, İznik Gölü ve kıyı ekosisteminin korunması konusunda bölge halkının hassasiyetini dile getirerek, yetkililere adil, bütüncül ve şeffaf bir denetim çağrısında bulundu. Bozoğlu, uygulamalardaki çifte standardın adalet duygusunu zedelediğini vurgulayarak, esas sorunun küçük köylü kulübeleri değil, sahili işgal eden büyük işletmeler ve villalar olduğunu belirtti.

MHP Orhangazi İlçe Başkanı Halil Bozoğlu, İznik Gölü ve kıyı

Yaptığı açıklamada, göl kıyısındaki kaçak yapılarla mücadelede kanunların eşit uygulanması gerektiğini belirten Halil Bozoğlu, köylülerin tarım aletlerini korumak ve yüz yılı aşkın geleneklerini yaşatmak amacıyla yaptıkları küçük kulübelerin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Bozoğlu, “Köylülerimizin yaşam biçiminin bir parçası olan bu yapılara karşı sert ve yıkıcı bir tutum sergilenirken, asıl işgalin kaynağı olan, sahil boyunca dönümlerce araziyi gasp eden villalar, büyük işletmeler ve gölün çekilen alanlarını çitle çeviren yapılar görmezden geliniyor. Doğayı tahrip eden ve halkın hakkını zedeleyen bu büyük işgallerin göz ardı edilmesi, köylünün küçük kulübelerinin hedef alınması adalet duygusunu zedelemektedir” dedi.

Talepler Kaymakamlığa Yöneltildi: “Denetimler Adil Başlamalı”

Yetkinin Kaymakamlıkta olduğunu hatırlatan MHP İlçe Başkanı Bozoğlu, beklentilerinin sahada bizzat inceleme yapılması ve denetimlerin adil, bütüncül ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi olduğunu dile getirdi.

Başkan Bozoğlu’nun talep ve öncelikleri ise şu şekilde sıralandı:

Eşitlik ve Adalet Esas Alınmalı: Kanunların uygulanmasında herkese eşit mesafede durulmalı.

Öncelik Büyük İşgallerde Olmalı: Temizlik ve düzenleme, en büyük usulsüzlüklerden başlanarak yapılmalı, köylünün ihtiyaç ve hakları gözetilmelidir.

Kapsamlı İnceleme ve Plan: Kaymakamlık ve ilgili kurumlar kapsamlı bir inceleme yaparak adil bir uygulama planı ortaya koymalıdır.

“Gölümüz İçin Her Türlü İşbirliğine Hazırız”

“Yangınlar gibi tüm felaketlerde gördük ki köylü devletinin ve milletinin her zaman hizmetindedir” ifadelerini kullanan Bozoğlu, bölge halkının gölün, sazlıkların ve kıyı ekosisteminin korunmasının öneminin farkında olduğunu belirtti.

Sözlerinin sonunda, “Güçlüyü koruyan köylüyü ezen her hareketin karşısında olduğumuzu ve olacağımızı beyan ederiz. Gölümüzün korunması için her türlü desteğe ve işbirliğine hazır olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” diyerek açıklamasını noktaladı.