Dinçer Dimrit açıklamasında ; Bursa’nın en büyük tarımsal geçim kaynağı olan zeytin için geçtiğimiz günlerde başlayan hasat sezonu devam ederken üreticilerimiz, 1 yıl boyunca büyük emekler vererek, yüksek maliyetler harcayarak baktıkları ürünlerini toplamak için sabahın erken saatlerinde yağmur çamur demeden tarlalara gidiyor.
Bugünkü şartlara baktığınızda bakım maliyetleri, toplama maliyetleri derken bir kilo zeytinin maliyeti 100 Liraya yaklaştı ve üreticimiz bu zeytini satmak için kapı kapı gezerek en iyi fiyata vermeye çalışıyor ve malesef diyorum ki birikmiş borçlarını bir an önce ödemek için çoğu üreticimiz tüccarların sunduğu fiyatı kabul etmek zorunda kalıyor.
Ama gelin görün ki işte o üreticimizin büyük emekler vererek ortaya çıkardığı zeytin AVM’lerde otoyol kenarlarında ki tesislerde çok yüksek fiyatlara satılıyor, ve bize Oksijen tesislerinden gelen bir görüntü bu durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Bu firmalar zeytinin kilosunu 759 TL’ye bile satıyor, arada uçurum fark var bu farkı kimse görmüyor mu, bu firmalar denetlenmiyor mu?, bu faiş fiyat farkı üreticimizin cebine girmiyorsa bunu kim yiyor?
Yetkililere sesleniyorum ya bu firmalara, aracı kurumlara bi düzenleme bi standart getirilsin yada zeytin, üreticimizin hak ettiği fiyatlardan alınması için çalışma yapılsın yazıktır, günahtır bu durum hem üreticiyi hemde tüketici zora sokuyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

