Yalova İl Jandarma Komutanlığı, bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle “Nitelikli Dolandırıcılık” suçu işleyen şahıslara yönelik kapsamlı bir çalışma başlattı.
Yürütülen titiz çalışmalar sonucunda; Yalova merkezli olmak üzere İstanbul, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kırklareli, Mersin ve Iğdır illerinde tespit edilen adreslere yönelik eş zamanlı operasyon düğmesine basıldı.
10 Şüpheli Yakalandı, 8’i Tutuklandı
Düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda A.K.Ö., M.G., M.Ç., A.Ö., M.C., S.T., M.T.Y. ve M.S.Ö. E.Ö. ve M.E. isimli şahıslar bulundukları yerde ekiplerce gözaltına alındı.
Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde gerçekleştirilen aramalarda ise dolandırıcılık suçunda kullanıldığı değerlendirilen 6 adet cep telefonu ve 6 adet SIM kartı ele geçirildi.
Yasal işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.K.Ö., M.G., M.Ç., A.Ö., M.C., S.T., M.T.Y. ve M.S.Ö. adlı 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüpheli, E.Ö. ve M.E. hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
Yalova İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamaları için her türlü suç ve suçlularla mücadeleye kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

