en iyi araç kaplama folyosu en iyi ppf
Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ppf kaplama şeffaf kaplama araç kaplama

Zeytinde budama mevsimi başladı! Tecrübeli işçi sorunu yine gündemde…

Bursa’nın en büyük tarımsal geçim kaynaklarından olan zeytin hasadında son günler yaşanırken, hasadı biten zeytin ağaçlarında budama çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz yıl Bin TL ile İki Bin TL  arasında değişen zeytin budama yevmiyesi bu yıl ortalama 2 bin 500 TL olurken , geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi bu sezonda tecrübeli budama işçisi bulmakta zorluk yaşanacağı öğrenildi.

Bursa’nın en büyük tarımsal geçim kaynaklarından olan zeytin hasadında son

Bursa’da  üreticilerin büyük çoğunluğu zeytin hasadını bitirirken, kalan zeytinler ise güzel havalar fırsat bilinerek toplanmaya çalışılıyor.

mostbet az sekabet sekabet sekabet mostbet mostbet mostbet

Zeytin hasadını bitiren üreticileri ise bu kez de budama telaşı sardı.

Zeytinde verimin artması adına yapılan çalışmaların en önemlilerinden biri olan budama işçiliği bir o kadar zor ve tecrübe gerektiren bir iş olurken, yeni sezonun budama yevmiyeleri de belli oldu.

Geçtiğimiz sezon bin 500 ile 2 bin TL arasında olan zeytin yevmiyeleri bu yıl ortalama 2 bin 500 TL a arasında olduğu öğrenilirken, zeytin budama işlemini yapacak olan tecrübeli işçi sorunu geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda da  devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan zeytin budama için tecrübeli işçi bulunmasının başlıca sebebinin gençlerin bu işlere yönelmemesi ve öğrenmek istememeleri olduğu söylenirken üreticiler, gençlerin tarıma ve tarım ürünlerinin bakımını öğrenmeleri için  teşvik edilmesi gerektiğini söylüyor.