en iyi araç kaplama folyosu en iyi ppf
Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ppf kaplama şeffaf kaplama araç kaplama

Bursa sınırında büyük deprem olur mu? Uzmanından yanıt

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde aynı dakikada 3,5 ve 4,1 arası 3 deprem olması gözleri bölgeye çevirirken, Bursa’nın sınırında ‘Büyük bir deprem olur mu?’ sorusunu akıllara getirdi. Prof. Dr. Osman Bektaş, meydana gelen sarsıntıların ardından yaptığı açıklamada “Her sarsıntı tehdit değil, bazen denge mekanizmasıdır. Bu nedenle halkın panik yapmaması gerekir. Ancak bölgede boşalan bu gerilmeler diğer fay segmentlerini yükler. Yorgun binalara dikkat.” ifadelerini kullandı.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde aynı dakikada 3,5 ve 4,1 arası 3

Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Balıkesir’in Sındırgı ilçesi de güne peş peşe sarsıntılarla başladı.

mostbet pinup sekabet mostbet az mostbet mostbet az pinup pinup pinup pinup

Sındırgı’da 30 saniye içerisinde 3,5 ile 4,1 arası 3 deprem oldu. Art arda gelen ve kısa süreli panik yaşanmasına sebep olan depremlerin ardından gözler bölgeye çevrilirken, akıllara ‘Daha büyük bir deprem olur mu?’ sorusunu getirdi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş, dikkat çeken ifadeler kullandı. Bektaş’ın paylaşımı şu şekilde:

“Gösteriyor ki bölgede fay sadece gerilimle değil, zamanla değişen akışkan basıncıyla da çalışıyor. Bu durum kırılmayı veya depremi küçük parçalara böler. Bu tür küçük-orta depremler, gerilimi adım adım boşaltarak fayın tek seferde kırılıp büyük deprem üretmesini geciktirebilir veya önleyebilir.

‘YORGUN BİNALARA DİKKAT’

Her sarsıntı tehdit değil, bazen denge mekanizmasıdır. Bu nedenle halkın panik yapmaması gerekir. Ancak bölgede boşalan bu gerilmeler diğer fay segmentlerini yükler. Yorgun binalara dikkat.”

GEÇEN YIL BURSA’DAN HİSSEDİLDİ

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde geçen yıl meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan artçı sarsıntıların sayısının 30 bine yaklaştığı tahmin ediliyor. Bölgede sık sık 4 ve 5 büyüklüğünde depremler meydana geliyor. Sındırgı merkezli depremlerin bir kısmı İstanbul, Bursa ve Yalova dahil birçok şehirde de hissediliyor.