ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı’nda güvenliği tehdit eden unsurlara karşı net bir duruş sergiledi. Trump, ABD Donanması’na boğaza mayın döşeyen tüm teknelerin vurulması yönünde talimat verdiğini açıkladı. “Hiç tereddüt edilmeyecek” diyen Trump, mayın temizleme gemilerinin halihazırda bölgede faaliyet gösterdiğini vurguladı.
Orta Doğu’da artan jeopolitik riskler ve enerji fiyatlarına yönelik yükseliş beklentileri, küresel enflasyon endişelerini yeniden tetikledi. Bu gelişmeler, yatırımcıların güvenli liman arayışını sınırlayarak altın fiyatlarında satış baskısı yarattı. Geçtiğimiz haftayı 4 bin 829 dolardan kapatan ons altın, bu haftayı yüzde 3’lük bir kayıpla kapatmaya hazırlanıyor. Bu durum, son 4 haftadır kesintisiz süren yükseliş serisinin sona ermesi anlamına geliyor.
PİYASALARDA SON DURUM
Ons Altın: Güne 4 bin 700 dolardan başlayan ons altın, gün içinde 4 bin 658 ile 4 bin 711 dolar arasında dalgalandı. Şu dakikalarda 4 bin 684 dolar seviyesinden işlem görüyor.
Gram Altın: Küresel düşüşe paralel olarak yurt içinde de değer kaybeden gram altın, 6 bin 740 – 6 bin 816 lira aralığında hareket ettikten sonra 6 bin 764 lira seviyesine çekildi.
Çeyrek Altın: Güne 11 bin 84 liradan giriş yapan çeyrek altın, en düşük 11 bin 20 lirayı test etmesinin ardından 11 bin 88 lira seviyesinde dengelendi.

