Orhangazi Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Kafkas Dans Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Mehmet Turgut Ünlü Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Kafkas kültürüne ait halk dansları ve müzik gösterileri büyük beğeni topladı.
Festival kapsamında Gürcistan’dan gelen Arsiani Dans Topluluğu, Okro Dans Topluluğu ve Batumi Vokal Topluluğu sahne alırken, Orhangazi Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Oyunları Ekibi ile Orhangazi Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de sergiledikleri performanslarla geceye renk kattı.
Acara Hükümeti’nden Üst Düzey Katılım
Uluslararası nitelik taşıyan festivale Orhangazi protokolünün yanı sıra Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze, Acara Özerk Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcıları Eliso Bolkavdze ve Irma Abuladze’de katıldı.
Kültürel Dostluk Mesajı Verildi
Yoğun katılımın olduğu festivalde, Kafkas kültürünün zenginliğini yansıtan danslar ve müzikler izleyicilerden uzun süre alkış aldı. Etkinlik boyunca Türkiye ile Gürcistan arasındaki dostluk ve kültürel bağların önemine vurgu yapılırken, organizasyon kültürel kaynaşmaya da önemli katkı sağladı.


