Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Büyükşehir Belediyesinden Tarımsal Ekipman Desteği…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) destekleriyle temin edilen tarım makineleri törenle çiftçilere dağıtıldı. Destek kapsamında  Orhangazi’den iki mahalleye ceviz soyma ve silkeleme makinesi verilirken, makineler mahalle halkı tarafından ücretsiz kullanılacak.

Bursa‘da kırsal kalkınmayı sağlayarak köyden kente göçün önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere yönelik makine ve ekipman desteğini hız kesmeden sürdürüyor. Son alarak Mustafakemalpaşa, İznik, Keles, Kestel, Nilüfer, Osmangazi, Gürsu, Orhangazi, Orhaneli, Mudanya, İnegöl, Harmancık, Yenişehir ve Yıldırım ilçelerindeki 41 mahalleye, ceviz soyma ve ceviz silkeleme makinesi, salça makinesi, hamur yoğurma makinesi, erişte makinesi, 17 tepsili fırın, gübre serpme makinesi, badem soyma makinesi ve üzüm sıkma makinesi dağıtıldı. BUSKİ bahçesinde düzenlenen törenle, tarım makineleri Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayhan Alpkılıç tarafından üreticilere teslim edildi.

Destek kapsamında Orhangazi’den Üreğil ile Heceler mahallesine verilen ceviz soyma ve silkeleme makineleri, Mahalle Muhtarları tarafından yapılan törenle teslim alındı.