Gerçekleşen toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, Bursa İl Tarım Müdürü İbrahim Acar, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fevzi Çakmak katıldı.
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar‘ın konuşmasından satır başları şöyle;
Bursa dışarıdan bakıldığı zaman sanayi şehri olarak biliniyor. Bursa, sanayi şehri olmasının yanında tarımsal anlamda da Türkiye’nin önemli şehirlerinden biridir. Bursa, Türkiye’de tarım ve sanayinin aynı anda geliştiği ender şehirlerindendir. Tarımsal alan büyüklüğü olarak Türkiye’de 34. sırada biz varız. Bitkisel üretim miktarında ise Türkiye’de 6. sıradayız. Yani biz tarımsal alanlarımızı veya süt kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanıyoruz. 13 bin ton su ürünleri üretimimizle Türkiye’deki sayılı illerden biriyiz. Bursa tarımsal hasılatıyla 10. sırada. Ben bu konuda Sayın Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş‘ın konuşmasından satır başları şöyle;
Burada çok kıymetli yönetici arkadaşlarımız var. Hepsi kıymetli ve değerli. Hiçbir kompleksimiz falan yok. Biz işin önünde miyiz, arkasında mı?, Yanında mıyız?, Sahibi onlar mı, biz miyiz? Vallahi böyle bir şeyimiz yok. Bir kişinin daha hayatına dokunabilir miyiz?, Şehre katma değer sağlayabilir miyiz? tamamen bunun hesabı ve kitabı içerisindeyiz.
“GÜNEŞİN ALTINDA TER DÖKMEK KOLAY İŞ DEĞİL”
Akdeniz meyve sinirine karşı hasat sonrası karantina uygulamalarının araştırılması projemiz başarılı bir şekilde sonuçlandı. Üç yıldır devam eden bir proje. Çiftçilerimizin ürün verimliliğini artırmaları için 22 sulama tesisi verdik. Çiftçilerimiz toprağı için, tarlası için gece gündüz demeden çalışıyor, yoruluyor, emek sarf ediyor. Gün doğmadan önce tarlaya gitmek, sabahtan akşama kadar güneşin altında ter dökmek kolay iş değil, büyük fedakarlık. Sevgi ve emek gerektirir açıkçası. Çiftçimize hem bir nefes olmak hem de işleriyle ilgili donanımlarını artırmak amacıyla Çiftçi Eğitim ve Uygulama Merkezi projemizin çalışmalarına başlayacağız. Üreticilerimizin doğrudan temasa geçebileceği bu merkez yeni üretim tekliflerini göstermek, geleneksel iletişimi geliştirmek ve sergilemek için kullanılacak.
“YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDERİM”
Tarım bizim için olmazsa olmaz. Bugüne kadar ki emekleriniz için yürekten teşekkür ediyorum.
“YENİ DÖNEMDE ŞAMPİYONLAR LİGİNDE OLMAK ZORUNDAYIZ”
Kooperatiflerimize yeteri kadar destek verdik, özellikle kadın kooperatiflerimize destek vermeye devam ediyoruz. İnşallah bunların devamı da gelecek. 2023’te kadın kooperatiflerimizden 97 bin adet salça, erişte, tarhana, bazı zeytin ürünleri gibi ürünler satın alarak onların güçlenmelerini sağladık. Almanya’ya fuara gittigimizde önemli bir çalışmaya dünya genelinde imza attık. Ayrıca yeni dönemde biz Şampiyonlar Ligi’nde olmak zorundayız.