Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

65 Yıl Gibi Geçen 65 Saniye… 6 Şubat 04.17 Tarihin En Acı Günü!

Resmi verilere göre 50 bin 783 kişinin yaşamını yitirdiği merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Asrın Felaketi olarak hafızalara kazınan iki büyük depremlerin üzerinden 1 yıl geçti. Peki o anın ardından Orhangazi’de neler yaşandı?

Resmi verilere göre 50

Sabah kalkar kalkmaz sosyal medyada, televizyonda, radyolarda adeta felaketten beter haberlerle uyandık.

Canlı yayında yıkılan binalar, acı dolu yakarışlar… Henüz daha ilkinin şokunu atlatamamışken ikinci depreme televizyonda canlı canlı şahit olduk.

Depremi Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun olarak hissetti.

Orhangazi seferber oldu

O acı sabah Orhangazi’de ise 7’den 70’e herkes seferber olmuştu, vatandaşlar evlerinde ne var ne yok kurumların kapısına bırakmaya başladı ve bu yardım seferberliği ilerleyen saatlerde çığ gibi büyümüştü.

İlçede tüm kurumlar, STK’lar dernekler, siyasi partiler Orhangazi kaymakamlığı koordinasyonu ile kendi içlerinde teyakkuza geçip hemen yardım çalışmalarına başladı.

Orhangazili gençler tüm imkanları ile çalışmaların en başında yer aldı.

Deprem bölgesindeki vatandaşlar için yapılan yardım çalışmalarına en büyük desteği, Orhangazi’deki yardımları koşulsuz karşılıksız olarak tüm TIR’larını seferber eden Orhangazi taşıyıcılar kooperatifi verdi.

Orhangazi belediyesine bağlı OBAK arama kurtarma ekipleri ise, depremin 2. gününde bölgeye giderek çalışmalarda aktif bir şekilde yer aldı. Çok sayıda vatandaşların kurtarılmasında emek veren OBAK, asrın felaketinin 137. saatinde bir aileyi enkaz altından sağ salim çıkarmayı başardı.

Depremzedelere kucak açtık

Yaşanan depremin ardından hayatta kalmayı başaran ancak kalacak yeri olmayan binlerce vatandaşa büyük bir misafirperlik örneği sergileyen Orhangazi kucakladı. Kurulan whatsapp gruplarında vatandaşlar el birliği ile çalışmalarda etkin rol oynadı.

Yaşanan felaketin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen acısı hale hep aynı…