Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

İlhan Erdem Yazdı… Yerelden Genele Mahalli İdareler Ve Yerel Yönetimler Seçimi

Mahlasa gerek yoktur.Ricaül-Gayb işini

Mahlasa gerek yoktur.Ricaül-Gayb işini bilir. Mirasına ve misyonuna sahip çıkamayan,MİLLET’de ,DEVLET’de ağır terbiyeden geçer….

 

Geçtiğimiz Salı Gecesi Alparslan Türkeş’in ufak oğlu Kutalmış Türkeş Milliyetçi Hareket Partisi üst yönetimine ağıza alınmayacak küfürler etti. Adana Mhp için tarihi öneme sahip bir ilimiz, Tarihi Kongre Adana’da idi.

MHP, 8-9 Şubat 1969 günlerinde Adana’da yapılan genel kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesiyle kurulmuştur.

Türkçü bir parti iken Sentezci temeller Adana Kongresi’nde atılmış ve Türkçüler Mhp’den dışlanmıştır. Aynı yıl Levon Panos Dabağyan’ı İstanbul’dan Milletvekili adayı olmuştur. Levon Panos Dabağyan’a sahip çıkan Mhp maalesef Başbuğ dediği Alparslan Türkeş’in emanetini hain ilan etmiştir.

İyi parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rahmetli Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş’in Ülkü Ocakları tarafından hain ilan edilmesi sürecinde son nokta Kutalmış Türkeş’in Küfürlü Tivitleri oldu. Yerel seçimler sonrası Cumhur ittifakı dağılacak mı? Ülkeye bir sent bile döviz gelmez iken sırada hangi milli sermaye satışa çıkacak? Ülkeye döviz gelecek mi? Böyle gündemler var iken İttifak üyeleri neler ile ilgileniyor ibretle seyrediyoruz.

Seçmen sandıkta kimi haklı görecek hep beraber göreceğiz..

 

Ankara Mamak’ta seçim çalışması yapan İyi parti genel başkanı Meral Akşener ile vatandaş arasında geçen tartışmada vatandaşı terslemesi ülke gündemine oturdu. Halka gösterdiğiniz üslup mutlaka size geri dönecektir. Vatandaş haklı olarak soruyor ittifakı neden bozdunuz? Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’a methiyeler düzer iken şimdi kötülüyorsunuz diye sorular yöneltince Sayın Akşener bu partiyi sizin için mi kurdum diyor?

Hadi be! Diye olay yerinden uzaklaşıyor, Vatandaşa hizmet için kurmadı isen ne için kurdun bu partiyi sayın Akşener???

Ülke gündeminde ki yerel seçimler tartışmalarında Dem parti bile pazarlık halinde iken Diğer partilerde köprüler kopmuş durumda Sayın Fatih Erbakan Adnan Oktar ile ilişkileri yakında servis edilirse Televizyonlara şaşırmayın.

 

Ülkenin yerel seçim süreci böyle iken Orhangazi yani yerel bazda ki gündeme gelecek olur isek Son haftalarda seçmenin genel teveccühleri anketler ile olsun, sokakta dinlediğimiz vatandaşın sözleri ile üç aşşağı beş yukarı belli olmaya başladı. Peşinen söyleyeyim ki Benim bir haksızlık ettiğimi itiraf edeyim. Bu haksızlık Orhangazi İttifakı belediye başkan adayı Mücahit Hatipoğlu’na haksızlık yapmışım. Çarşı pazarda örnek gösterilen vatandaşın teveccühü şuan Mücahit başkana gözle görülür bir teveccüh var. Bilgi aldığım kaynaklar siyasi yardım almadan, ve bazı iş adamlarının yardım tekliflerine bile hayır diyen Başkan Hatipoğlu ilkelerinden taviz vermiyor diye bilgiler geliyor, Çıktığı canlı yayında bile sergilediği performansla dikkat çeken Sayın Hatipoğlu başkan rakiplerine fark atan realiteye sahip olduğunu gösterdi. Bunu bilen bazı adliye çeteleri siyasi yasak getirme gayretleri avukatları aracılığıyla bertaraf edildi. Şahsen babası ve kendisi Yılların esnafı Orhangazi’mizin değerli bir esnafı bu vesile ile başarılar diliyorum, İlk yazımda halkın teveccühünü görememişim. Hakkını helal etsin.

Gelelim Çetin Çoklar yaptığı eylemler ile Mustafa Bozbey kanalı ile Partiden gelen seçim yardımları ile bilboard kiralama, reels videoları ve propaganda yayınları ile bu hafta coştu. Çıktığı canlı yayında hiç bir projeden bahsetmemesi, Belediye ziyaretinde Bekir Aydın ile ne görüştüğünü açıklamadı. Belediyede tasfiye edilen kadrolara yerleştirilen Chp’lileri millet bilmiyor sanıyor herhalde, oysa Ak partili kaynaklardan aldığımız bilgilerde biz kendi kontenjanlarımızı onlara verdik diye sitemler kulağımıza geliyor…

Yani anlayacağınız değişen bir şey yok, Teyze çocukları güzel danışıklı dövüş yapıyorlar….

Sahi Teyze çocukları olduğunu yazdığım için eleştiren dostlarımız oldu. Sorun değil ama biraz araştırın arkadan başka şeylerde çıkacak emin olun. Zaten millet bu seçimde de bizi satacak mı diye açıkça yazıyor, sosyal medyada okuyoruz. Seçmeni Çetin Çoklar ikna etmekte baya zorlanacak gibi gözüküyor.

 

Sahada gördüğümüz en aktif siyaset yapanlardan iki adaydan biri İyi parti adayı İsmail Kaya işe çok ciddi başladı. Köy ziyaretleri ile yola giren Sayın Kaya gündeme getirdiği noksanlıklar ile sahada ak parti’yi ciddi sıkıştırıyor, sosyal medyada pek görünmeyen sayın Kaya her gruptan insanı kucaklama çabası dikkatten kaçmıyor. Sayın Hatipoğlu ve Sayın Kaya yerelde iyi siyaset üreten adayların başında geliyor, Cumhur ittifakı ise Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ali Nur Aktaş ile Pazar yeri ziyaretinde ki tutumları seçmen nezdinde sınıfta kaldılar, Alinur Aktaş yazan atkıları takan tezgahları ziyaret edip, Atkıları takmayan tezgahlara uğramamaları pazar yerinde çok konuşuldu. Bu ayrım hiç hoş olmadı Sayın Alinur Aktaş vatandaş bunu gördü. Sayın Cumhurbaşkanımız bu durumu görse böylemi çalışıyorsunuz demez mi?

Şahsen Mustafa Bozbey vatandaş ile iç içe bir izlenim sergiliyor. Bu vesile ile her adaya başarılar dilerim. Futbol takımı tutar gibi değil dostluk içerisinde hakkaniyetli bir seçim olmasını diliyorum. Gerçi partizan tavırları görüyorum ancak herkes kendine yakışanı yapar diyorum.

Partizanlık ile bir yere varılmaz. Son bir ay gibi süre kalan yerel seçim sürecinde bazıları tetiğe basar diye korkmuyor değilim. Bu sebebten ötürü kullanılan dile dikkat edilmesinden yanayım. Seçime militanlıklar, partizanlıklar karışmasın. Olan millete ve devlete olur yoksa bizden uyarması….

Son uyarım Cumhur ittifakına bu birlik beraberlik devri lale devrini andırıyor martın ardı bahar baharda ne olur bilemeyiz!!!

 

Mahlasa gerek yoktur. Ricaül-Gayb işini bilir. Mirasına ve misyonuna sahip çıkamayan, MİLLET’de ,DEVLET’de ağır terbiyeden geçer.

Gününüz, Haftanız Güzel Hızır Yoldaşınız olsun.