Çetin Çoklar’ın proje basamaklarından ikincisi ‘Hayatın Kalbi Orhangazi’ projesinin konuları, ‘Yaşayan Çınarlarımız 65+’, ‘Gölde YaşamMerkezi’, ‘Kadın Emeği Merkezi’, Orhangazi Kalesi ( Çok Amaçlı Kompleks)’, ‘Orhan Gazi Müzesi’ ve ‘Ilıca Ekolojik Turizm’ başlıkları altında Orhangazililer ile paylaşıldı.
‘Yaşayan Çınarlarımız Baş Tacımız’
65 yaş üstü vatandaşların akranları ile bir araya gelerek kaliteli vakit geçirebilmeleri için kendilerine has konforlu alanlar oluşturacaklarını belirten Çetin Çoklar, “Belediyemiz bünyesinde yer alan çay bahçelerinde 65 yaş üstü yaşayan çınarlarımızın keyifle vakit geçireceği, katılmak istedikleri kültür sanat programlarının düzenlendiği, ücretsiz olarak günlük gazete – dergi, çay-kahveye ücretsiz ulaşabileceği özel alanlar oluşturulacağız. Yaşayan çınarlarımız için oluşturulacak özel programlar sayesinde onların gündelik hayat kaliteleri arttırılacak, taleplerinin dinlenmesi için özel imkanlar sağlayacağız” dedi.
‘Gölümüz Sosyal Etkinliklerin Merkezi Olacak’
Orhangazi’nin en gözde turistik alanı olan İznik Gölü be çevresini halkımızın daha fazla yararlanabileceği ve 7’den 70’e tüm Orhangazililer için sosyal etkinliklerin merkezi haline getireceklerini belirten Çetin Çoklar, “Orhangazi’nin en büyük hazinesi olan İznik Gölü ile Orhangaziliyi bir araya getirme çalışmasıdır. 3 etapta tamamlanacak proje ile 1. etapta göl kıyılarını halkımızın dinlence, yürüyüş, kafeterya ihtiyaçlarını karşılayacak düzeye getirilmesini planlıyoruz. 2. etapta göl çevresinde kurulacak ulusal ve uluslararası festival alanı çalışmalarımız olacak. 3. etapta ise çocuklarımız için bir Masal Park oluşturulacak. Yeni yaşam merkezi sayesinde Gölümüzün kıyılarını daha işlevsel hale getirerek kurulacak özel ekip ile göl sahil boyunun temizlik ve güvenliği sağlanacak, gerçekleştirilecek etkinliklerle sosyal ve kültürel hayata canlılık getirileceğiz” dedi.
“Orhangazi’de Kadının Eli ve Emeği Her Yere Değecek’
Kadının Orhangazi’de her platformda elinin ve emeğinin olması için de büyük hassasiyet gösterdiklerinin altını çizen CHP Orhangazi Belediye Başkan Adayı Çetin Çoklar, “Hali hazırda Orhangazi’de Kurulu kadın dernek ve kooperatiflerinin öncülüğünde şirketleşerek öncelikle belediyemizin el emeği ile karşılanabilecek ihtiyaçlarını ardından diğer ilçe belediyelerinin ihtiyaçlarını tedarik edecek, kadın odağında, merkezi yapıda bir güç birliği oluşturacağız. Gerekli alt yapının belediye eliyle oluşturulduğu kadın emeğiyle de katma değer kazanan ekonomik kalkınma odağında bir yapı oluşturacağız” dedi.
‘Orhangazi Kalesi’ni Çok Amaçlı Kompleks Yapacağız’
“Orhangazi’nin tamamını kuş bakışı gören, dağlar ve muhteşem İznik gölü manzarasına sahip Orhangazi Kalesi’ne yeniden hayat vererek çok amaçlı bir komplekse dönüştüreceğiz. 10 dönüm iç, 65 dönüm dış alan kapasitesiyle halkımıza restoranlar, kır bahçeleri, seyir terasları, oyun ve etkinlik alanlarıyla hizmet vermesi planlanan bu çok amaçlı merkezin, Orhangazi’nin sosyal ve kültürel hayatın canlanmasının temeli olmasını sağlayacağız” dedi.
‘Orhan Gazi Müzesi İle Tarihimize ve Kültürümüze Sahip Çıkacağız’
Şehrimize adını veren Orhan Gazi’nin tüm Orhangazi’ye ve burayı ziyarete gelen turistlere anlatılacağı bir müze oluşturarak, tarihi ve kültürel mirasımızı yeniden canlandıracaklarını belirten Çetin Çoklar, “Şehrimizin temellerini atan, şehrimize adını verdiğimiz Orhan Gazi’yi evlatlarımıza, hemşerilerimize ve şehrimize gelen misafirlere anlatmak üzere onun hayatını, seferlerini ve devlet yönetimini anlatan 3 oba şeklinde bir müze kurarak tarihimize sahip çıkacağız. Sosyal anlamda kent kültürüne katkı sağlayacak olan proje ile aynı zamanda Orhangazi için turistik bir nokta oluşturacağız” dedi.
‘Orhangazi’yi Tanınır Bir Turizm Kenti Yapacağız’
Şehrimizin ve köylerimizin turizm potansiyelini arttıracak projeleri hayata geçireceklerini belirten Çetin Çoklar, “Ekolojik Turizm Projemiz vasıtasıyla kent yaşamından bunalan İstanbullu turist grupları ile Orhangazili köylülerimiz arasında bağlantı kuracağız. Köylülerimiz evlerini oda veya bina olarak, turist grubu ailelere kiralayarak gelir elde edebilmelerini sağlayacağız. Orhangazi’ye kırsal hayatı deneyimlemek için gelen turist gruplarına ekmek yapımı, zeytin toplama, gölde kürek çekme gibi etkinlikleri belediyemiz bünyesinde sağlayarak Orhangazililere turizm geliri sağlayacağız. Köylerde gerçekleştirilecek “düğün müsameresi”, “kına gecesi” gibi kültürümüzü tanıtan etkinliklerle turizm faaliyetini renklendirerek Orhangazi’nin kırsal yerleşimini turizme açacağız. Keramet Ilıcası, İznik Gölü, Ilıpınar Höyüğü, Sölöz Ayazması ve Orhangazi’nin doğal güzelliklerini bir cazibe merkezi olarak tanıtacağımız bu projeyle Orhangazi’yi ulusal anlamda tanınır bir turizm kenti yapacağız” dedi.