Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

İlhan Erdem Yazdı… ‘Kazanan Orhangazi Olsun’

Son yerel seçim yazısı

Son yerel seçim yazısı olması hasebiyle seçim atmosferini seçmene iyi yansıtabilmek adına çok derin analizler yaparak sözlerimi seçerek yazdığımı baştan ifade edeyim. Seçmeni yanıltmak ilçenin kaderini etkileyebilir.

Vebal altında olmak istemem sahanın en çok çalışan kulis yapan proje üreten adayı şudur diyemem hepsinin projeleri olduğunu aşikar bir şekilde gördük, Devlet destekli olanlar daha önce ki dönemde çok ağırdan aldıkları için seçmende karşılık bulurlar mı bilemeyeceğim. Sayın İsmail Tartar dönemi hariç ilçemizi kaç dönemdir Ak Parti Belediye başkanları yönetiyor, şahsen Türkiye’nin belli başlı illeri ilçelerini görünce ilçemizin çok bir hizmet görebildiğini söyleyemem.

Seçim sürecinin Başında sohbet etme imkanı bulduğum Sayın İsmail Kaya projelerini paylaştı. Yazımı hazırlar iken Sayın Mücahit Hatipoğlu ile Sohbet etme imkanı buldum. Bizzat bana gelen vatandaşın şikayetlerini ilettiğimde ise somut sözler vererek Seçildiği taktirde sorunların üzerine gideceğinin sözünü verdi.

 

Sayın Çetin Çoklar ile görüşme imkanım olmadı. Sosyal medyadan takip ediyorum.

Millette geçen seçimden dolayı bir güvensizlik havası vardı. Bu güvensizlik havası yavaş yavaş ortadan kalktı. Kendisini ve olayın sebeblerini bizzat Canlı yayına Bağlanan Chp Bursa İlbaşkanı Nihat Yeşiltaş açıkladı. Şahsen kararsız seçmen seçime damga vuracağı hiç su götürmez bir gerçek, Adayların işi çok zor…

 

Eylemleri ile Gündeme damga vuran iki kişiden biri olan İyi parti Adayı Sayın İsmail Kaya her alanda Bekir Aydın beyin atladığı yerleri gündeme taşıması bir çok kişiden takdir aldı. Mülteciler üzerinden çıkış yapan Chp adayı ve Belediye önündeki eylemleri ile ikinci aday olan Çetin Çoklar ise projelerini anlatır iken Kulağıma gelen bazı iddaları bizzat Chp ilçe başkanlığı kaynaklarına sorduğumda ise bunun bir algı olduğunu ifade ettiler, Bursa Büyükşehir Belediyesi adayı Mustafa Bozbey’e oy vereceğiz diye seçmenden oy toplamaya çalışıldığı ifade edildi.

Cumhur İttifakı adayı Sayın Bekir Aydın’ın ise eğer içeriden bir darbe gelmez ise seçimin sayısal fiziksel üstünlüğü sağlayan kişidir. Teşkilatlarda Mevcut başkana oy vermeyeceğini söyleyen kişilere bizzat şahidim. Teşkilata hakimiyet sınavınında olacağı bu seçimde Herkes bir sınav verecek. Şahsen siyasetten uzun zamandan beri hazzetmiyorum. Yazdıklarım sadece gözlemlerimdir. Siyasetin her yere hakim olduğu bir dönem daha önce görülmemiştir sanırım. Bugün camiden okula, Okuldan iş yerine kadar her yerde konuşulan şey siyaset ise bu hiç hoş bir şey değildir. Bugün okulda ilim,bilim konuşulması gerekmez mi? Camide gerçekler konuşulur siyaset olmaz. Vatandaşın Kimse ile davası yok, vatandaş evine helalinden kazanç sağlayıp, çoluk çocuğu bir yerlere gelsin diye uğraşan insanlar, siyaset vatandaşı huzurlu refah içinde yaşatmak için var. Son bağlamda Eskişehir’de büyük işler yapan Yılmaz Büyükerşen hocanın Sayın Çetin Çoklar’a verdiği desteği yazmadan geçemeyeceğim.

Sürecin başında Sayın İsmail Kaya epey eleştirmişti. Ancak seçim süreci yaşandıkça projeler teker teker yayınlandı. Her adaya başarılar diliyorum. Kazanan Orhangazi olsun.

 

Muhtarlar bazında kadın adayların olması çok güzel bir şey, bunun yanında insanları ikna etmek, proje üretmekte çok önemli bir olgu, şahsen kimseyi yermek, yada övmek gibi bir gayem olmadığını beni bilenler biliyor…

 

Kendi kanımdan dahi olsa çalışmayan kimsenin arkasında olmam. Beni tanımayan bazı isimlerden eleştiri almayı önemsiyorum.

Arapzade Mahallesi Orhangazi’nin en büyük mahallesi bu sebebten olsa gerek çok muhtar adayı var. Şahsen ben sayamadım. Mevcut muhtarımızı saymaz isek öne çıkan bir kaç aday gözlemlemekteyim. Neden saymaz isek diyorum; Çünkü Beş yıldır mahalleye bir çivi çakmadı. Kendi semtimde seçim çalışması yapmış geçenlerde hangi yüzle geldi oy istedi. Çok şaşırdım. Beş yıl boyunca asgari ücret olan maaşını almak ve atalarının miraslarını araştırmaktan başka ne yapmış? Çok merak ediyorum…

Mahallemizde 4 aday öne çıkıyor, Fikret Topçu, Caner Yalçın, Sebahattin Soyaslan, İbrahim Akoğlu başka adaylarda var. Ancak çok değil hiç tanımadıklarım var. Millet iyi olanı seçecektir. Fikret beyin baya yaşı var. İbrahim beyinde yaşı var. Ancak Caner bey ve Sebahattin bey gençler, şahsen ben gençlerden yanayım. Arapzade Mahallesinde seçimin gençler arasında geçeceğini düşünüyorum. Her adaya başarılar diliyor, adını yazamadıklarım ve yaştan dolayı şansının olmadığını düşündükleriminde beni anladığını düşünüyorum. Bu bir yarıştır. Her adaya başarılar dilerim. Son söz milletindir.

Millet sandıkta cevabını verecektir. Güzel bir Orhangazi için güzel günler diliyorum.

 

ATATÜRK’ÜN AİLESİ VE SEYDİŞEHİR ARAŞTIRMALARI KİTAPLARI

 

Son olarak Sizlere Bugün iki kitaptan bahsedeceğim.

İlki Mehmet Ali Öz beyin Atatürk’ün ailesi kitabı Özgür Sanal ve Bahattin Çağdaş isimli iki Atatürk düşmanı kişinin sosyal medyada hedefi olan bu kitabı önemsiyorum. Çünkü Osmanlı Arşiv belgeleri ile belgeli, ayrıca damından ineğini satıp gidip Yunan arşivlerini araştıracak kadar samimi olan Mehmet Ali Öz’ün kitabını karalamak için emek sarfeden bu zavallılara tokat gibi inan çelik bir yumruktur. Mehmet Ali Öz’ün Atatürk’ün Ailesi kitabını okumanızı tavsiye ederim.6. Baskısı Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel basılmıştır. İmzalayıp şahsıma hediye ettiği içinde çok müteşekkirim.

 

İkinci kitap ise Konya Seydişehir Araştırmaları kitabıdır. Eğitimci yazar Ercan Aslan hocamın yazdığı kitap elime gelir gelmez merakla okumaya başladım. Şahsen bu kadar beklemiyordum. Konya son gezimde Seyid Harun Veli camii duvarında gördüğüm lahit parçaları beni meraklandırmış idi. Seydişehir tarihine merak duymuştum. Bir kaç ay sonra bu kitap yayınlanınca sağolsun Ercan hocam imzalayıp yolladı. Hediyesi için çok teşekkür ediyorum. Gerek Mehmet Ali Öz’ün kitabı Gerek ise Ercan Aslan hocamın kitapları müthiş emek sarf edilmiştir. Bunu kitapları okur iken daha iyi anlayacaksınız. Tarih nasıl yazılır, arşivin tozu nasıldır, masa başında kitap yazmaya benzemediğini bu emek ürünü kitapları okuyunca anlayacaksınız…

Son mesaj olarak yerel seçimlere dair olsun.

Kimse için kimseyi kırmaya deymez.

Yarın cenazemizde, cemiyetimizde yüzyüze bakacağımız için üç günlük dünyada Yunus Emre’nin dizeleri ile yazıma son veriyorum.

 

“Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için,

Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik.”

YunusEmre

Büyük şair ve gönül eri Yunus Emre’yi rahmetle anıyorum.

Gününüz güzel, Ramazanınız bereketli, Haneniz Huzurlu, Hızır yoldaşınız olsun…