Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Ormanlık alanda çıkan çöplük yangını kontrol altında!

Gebze – Orhangazi – İzmir otobanı Yalova’nın kılıçköy mevkiinde dün sabah saatlerinde ormanın içinde bulunan katı atık tesislerindeki çöplük alanda çıkan ve kısa sürede büyüyüp ağaçlara sıçrayan yangın devam ederken, ekiplerin koıntrol altına aldığı yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Gebze - Orhangazi -

Yangın dün sabah saatlerinde Yalova’nın  Çiftlikköy ilçesine bağlı Denizçalı köyünde bulunan katı atık depolama sahasında çıktı. Gebze – Orhangazi – İzmir otobanından da net bir şekilde görülen

Havadan yangın söndürme  helikopteri ile de müdahale edilen ve gece boyunca devam eden yangın, bu sabah saatlerinde daha fazla alanı etkilemeden kontrol altına alındı.

Yalova Valisi ormanlık alanda çıkan yangın ile ilgili yaptığı açıklamada ;’“Çiftlikköy İlçemiz sınırları içerisindeki Handere Çöplüğü’nde çıkan yangına 10 itfaiye aracı ve 5 Orman İşletme Müdürlüğü aracıyla müdahale ediyoruz. Ekiplerimiz özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Çevre illerden itfaiye ve hava desteği talep ettik. Gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Handere Çöplüğü’nde yangının ormana sıçramaması için gerekli tedbirlerimizi aldık. Şu an için durum kontrolümüz altında. Söndürme çalışmalarımız AFAD, İtfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle devam etmektedir. Sahada olan tüm arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.