Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

İyi Parti’den Kağıt Fabrikasına Tepki “Doğaya İhanetten Vazgeçin”

İyi Parti Orhangazi İlçe Başkanı Yasin Bektaş, Cumhurbaşkanlığı kararıyla özel endüstri bölgesi ilan edilen kağıt fabrikasına tepki gösterdi. Yasin Bektaş, verilen kararın Orhangazi’nin tarımına ve doğasına zarar verdiğini belirtti ve sürecin hukuksuz olduğunu ifade etti.

İyi Parti Orhangazi İlçe

Yasin Bektaş, kağıt fabrikasının özel endüstri bölgesi ilan edilmesi kararına yönelik yaptığı açıklama ” Yıllardır kanunla başaramadıklarını kararname ile başardılar. Su hayattır, İznik Gölü’ne verilen zarar insanlığa verilen zarardır” dedi. Bektaş aynı zamanda Cumhurbaşkanı kararnamesi ile ilçedeki yetkilerin büyük ölçüde Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ve sanayinin kontrolden çıkmakta olduğuna dikkat çekmiştir.

Bu bir hak gaspıdır kabul edilemez

Orhangazi’deki sanayi tesislerinin doğayı olumsuz etkilediğine değinen Bektaş “Suyumuzu tüketen, havamızı kirleten, ovamızda genişleyerek tarımı bitiren sanayi tamamen kontrolden çıkmıştır” ifadelerine cümlelerinde yer verdi. Bektaş, bu durumun bir hak gaspı olduğunu ve kağıt fabrikasına verilen imtiyazların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Bektaş, İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yazılı olarak soru önergesi verdiğini ve bu sürecin yakın takipçisi olacaklarını açıkladı. İyi Parti Orhangazi İlçe Başkanlığı olarak bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceklerini ifade etti.