Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Midenin Doğal İlacı Zeytin Çekirdeği

Her gün üç adet zeytin çekirdeği yutarak mide yanmalarını azaltın, bağırsakları güçlendirip kabızlığı ortadan kaldırın. Günde 3 adet zeytin çekirdeği yutmak, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geliyor.

Her gün üç adet

Kolesterol ve şekerin düşmesini sağlıyor. Sağlığa etkileri tartışılmaz bir konumda olan zeytinin çekirdeklerini yutma konusu, halk arasında yararlı olduğu düşüncesi hakim olsa da, kimi uzmanlar tarafından ise zararlı olduğu söyleniyor. Buna karşın, ülkemizdeki en önemli beslenme uzmanlarından Prof. Dr. Canan Karatay ise, zeytin çekirdeği yutmanın faydalı olmasının yanı sıra vücut sağlığı için de gerekli olduğunu söylüyor.

Günde 5-6 adet zeytin çekirdeği yuttuğunu söyleyen Canan Karatay ve kendisine katılan genel çoğunluğa göre de zeytin çekirdeğinin faydaları şu şekilde sıralanıyor: “Zeytin çekirdeği yutmak, kabızlık sorununa iyi geliyor, mideyi ve bağırsakları rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Hemeroid hastalığına karşı önemli bir etki yaratıyor. Kötü kolesterol ve tip-2 diyabet hastalarının şekerlerinin düşmesinde yardımcı oluyor. Midedeki asidin fazla olmasıyla yanma sorununa karşı zeytin çekirdeği çokça tercih ediliyor.