Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Boşnaklar, Yeniköy’de yapılan 5. Pita şenliklerinde buluştu!

Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Yeniköy mahallesinde her yıl coşku içerisinde yapılan ‘Boşnak Pita şenliklerinin 5.si meşatlık alanında yapıldı. Şenliğe Bursa ve çevre illerin boşnak dernekleri, siyasi parti başkan ve yöneticileri ile mahalle halkı katıldı. Programda davetlillere boşnak böreği ikram edildi.

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı

Bursa’da her yıl boşnakların bir araya geldiği ‘ Boşnak Pita Şenlikleri’  bu yıl 5. kez yeniden Orhangazi ilçesine bağlı Kırsal Yeniköy mahallesinde yapıldı.

Daha önceki şenliklerde olduğu gibi başta Bursa ve çevre illerden gelen boşnak vatandaşların yer aldığı şenliklere mahalle halkıda ilgi gösterdi.

Mahallenin mesire alanı Meşatlıkta yapılan şenliklere Bursa Bosna sancak derneği başkanı Yusuf öztürk, Kocaeli ve İstanbul’un bazı ilçelerinin boşnak derneklerinin yöneticileri, Orhangazi belediye başkanı Bekir Aydın, MHP Orhangazi ilçe başkanı Halil Bozoğlu, İyi Parti ilçe başkanı Yasin Bektaş parti yöneticileri, Yeniköy mahalle Muhtarı Hasan Akoğlu boşnak dernekleri üyeleri ve Yeniköy halkı katıldı.

Alanda toplanan vatandaşlar boşnak sanatçıların şarkıları ile uzun süre halaylar çekip eğlenirken, davetlilere şenliğe özel yapılan boşnak böreği ikram edildi.

Programa ev sahipliği yapan Yeniköy mahalle Muhtarı Hasan Akoğlu, bu yıl 5. düzenlenen geleneksen Boşnak Pita şenliklerine katılan herkese teşekkür ederken, şenliklerin önümüzdeki yıllarda da yapılacağını söyledi.