Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Bursa’da Zeki Müren 28. ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mehmetçik Vakfı, Türk Eğitim Vakfı ve Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Zeki Müren’in 28. Ölüm yıl dönümü için kabir ziyareti gerçekleştirildi. Kabir ziyaretinin ardında mevlit okutuldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mehmetçik

Türkiye’de “Sanat Güneşi” olarak bilinen Bursalı sanatçı Zeki Müren, 24 Eylül 1996 yılında henüz 65 yaşındayken hayatını kaybetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mehmetçik Vakfı, Türk Eğitim Vakfı ve Bursa Zaki Müren Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Zeki Müren’in 28. Ölüm yıl dönümü için kabir ziyareti Emirsultan Mezarlığı gerçekleştirildi.

Yapılan ziyarete Bursa Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Osmangazi Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, TEV Bursa Şube Başkanı Sertaç Şipka, Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi Levend Üzüm, Zeki Müren’in yeğeni ve sanatçı Özlem Güner katıldı.

“ÜZERİMİZDE COK BÜYÜK BİR GÖREV VAR”

TEV Bursa Şube Başkanı Sertaç Şipka, ” Zeki Müren’i Bursa’da daha fazla yaşatmak ve anmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Üzerimizde çok büyük bir görev var. Zeki Müren, Bursa’da 1931 yılında doğmuş Cumhuriyetin ilk dönemlerinde Bursa’da yaşamış ve bütün dünyayı nam salmış bir sanatçıdır. Zeki Müren, Bursa Kent kültürünün ve kent kimliğinin çok önemli bir parçasıdır” dedi.