Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Orhangazi’de sofralık zeytinde hasat başladı!  Üretici açıklanacak fiyatlardan umutlu…

Türkiye’de sofralık olarak üretimin en fazla yapıldığı Bursa’da zeytin hasadı başladı. Havaların güzel olmasını fırsat bilen üreticiler kararmış olan zeytinleri toplamak için tarlalara akın ederken, beklenen toplam üretim miktarı ise geçtiğimiz yılın üzerinde.

Türkiye'de sofralık olarak üretimin

1 yıl boyunca artan maliyetlere rağmen üreticilerin büyük emekler vererek bakımlarını yaptığı Marmara bölgesinin en büyük tarımsal geçim kaynaklarından zeytin için Ekim ayı ile birlikte başlayan hasat sürüyor.

Aralık ayına kadar devam etmesi beklenen zeytin hasadında bu yıl beklenen üretim miktarı geçtiğimiz yıllara göre yüksek olurken, hasat telaşına düşen üreticiler ile ziraat odaları üretim maliyetlerindeki artışa dikkat çekerek Marmarabirlik tarafından  henüz açıklanmayan alım fiyatlarının üreticiyi memnun edecek şekilde olmasını bekliyor.

Yeni zeytin hasat sezonu ile ilgili açıklama yapan Orhangazi Ziraat odası başkanı Dinçer Dimrit, 1 kilo zeytin maliyetinin 53 Lira 41 kuruş olduğunu söyleyerek  her yıl daha da zora giren tarımcılığın sürmesi için üreticilerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.