Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Ankara TUSAŞ’ta silah sesleri! Terör saldırısı iddiası

Ankara Kazan’da TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii önünde çatışma çıktı. Yaşanan olayın bir terör saldırı olduğunu ifade eden Bakan Yerlikaya, “Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” dedi.

Ankara Kazan'da TUSAŞ Havacılık

Ankara​‘da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ)’nin Kazan​’daki tesislerine canlı bomba saldırısı düzenlendiği iddia ediliyor. Bölgeye yakın binalardan silah sesleri duyulduğu ileri sürülüyor.

BAKAN YERLİKAYA: TERÖR SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosya medya hesabından yaptığı açıklamada yaşanan olayın bir terör saldırısı olduğunu duyurdu. Bakan Yerlikaya, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” dedi.

DDM’DEN İLK AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı‘ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.  Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.”

 

TUSAŞ NEDİR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir. Şirket dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380’e ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M’ye parça üretmektedir.