Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Orhangazi merkezli dev operasyonda tutuklu sayısı yükseldi! 25 kişi cezaevinde…

Orhangazi merkezli 4 ilde geçtiğimiz günlerde yapılan operasyon ile organize suç örgütü çökertilmiş, operasyonda yakalanan 26 kişiden 23’ü tutuklanırken 3 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Bugün ise Orhangazi Cumhuriyet başsavcılığının itirazı üzerine serbest bırakılan 3 kişiden ikisi daha çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece operasyon kapsamında tutuklu sayısı 25’e yükseldi.

Orhangazi  merkezli 4

Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, KOM daire başkanlığı, Narkotik suçlarla mücadele daire başkanlığı ve GKİT daire başkanlığı tarafından ortaklaşa olarak Orhangazi Cumhuriyet başsavcılığının koordinesi ile Bursa Orhangazi merkezli 4 ilde liderliğini İ.H.Z’nin yaptığı suç örgütüne yönelik büyük bir operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında adresleri daha önceden tespit edilen şahısların ikametlerine baskın yapılırken, yapılan aramalarda örgüt faaliyetlerine kullanıldığı tespit edilen materyal ile 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 8 adet kesici alet, 3 adet hassas terazi, 14 adet uyuşturucu kullanmaya yarayan alet, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, 38 adet Cumhuriyet altını, 51 adet çeyrek altın, para, cep telefonu ve sim kartı ele geçirildi.

Yapılan operasyon ile yakalanan 26 şüpheli  suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, insan ticareti, cinsel istismar, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından gözaltına alındı.

Jandarmadaki ifadelerinin ardından Orhangazi’de hakim karşısına çıkarılan 26 şahıstan 23’ü tutuklanıp cezaevine gönderildi, diğer 3 kişi ise serbest bırakıldı.

Savcılık itiraz etti 2 şahıs daha tutuklandı

Yaşanan olayın ardından Orhangazi Cumhuriyet başsavcılığının itirazı üzerine serbest bırakılan 3 kişiden ikisi daha çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece operasyon kapsamında tutuklu sayısı 25’e yükseldi.