Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Hakan Fidan’dan Blinken görüşmesine ilişkin ilk açıklama!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin ilk açıklamayı yaptı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile

Görüşmede Bakan Hakan Fidan ve BlinkenSuriye‘deki mevcut durumu ve bu duruma Türkiye ile ABD’nin nasıl katkı sağlayabileceğini görüştü. Fidan, özellikle Suriye’deki istikrarın sağlanması, terörizmin önlenmesi ve DEAŞ ile PKK‘nın bölgede etkin olmamasının öncelikli hedefler arasında olduğunu vurguladı. Bakan Fidan, ayrıca Türkiye ve ABD’nin Suriye’deki ortak rolünü ve bu alandaki iş birliğini ele alarak, Türkiye’nin bölgede istikrarı sağlama amacını yineledi.

Gazze’deki son durumu da görüşen iki bakan, İsrail’in sivillere yönelik saldırılarına değinerek, bu saldırıların bir an önce durdurulması gerektiği üzerinde mutabık kaldılar. Fidan, İsrail’in sivillere yönelik saldırılarına karşı acil bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ederken, Suriye halkının Beşar Esad’ın yönetiminden kurtulmasına odaklandıklarını belirtti. Blinken, Türkiye ile Gazze’de ateşkes sağlanması konusunda da fikir birliğine vardıklarını dile getirdi.