Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bursa Büyükşehir Belediyesi, gazeteciler ile yemekte buluştu!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’da görev yapan basın mensuplarını Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen yemekte ağırladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'da

Bozbey, Bursa’da basının, geçmiş dönemlerdeki gibi baskı altında değil, özgürce kendisini ifade etmesi gerektiğine inandığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak, gazetecilerin eleştirilerinin ve önerilerini çok değerli bulduklarını söyledi.

Bursa’da görev yapan çok sayıda gazetecinin yer aldığı programa, Bursa Büyükşehir belediye başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Hasan Öztürk, partinin Bursa il başkanı Nihat Yeşiltaş ve parti yönetimi katıldı.

Programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise Bursa basını “İkinci Bâb-ı Âli” olarak tanımladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla habercilik uğruna verilen mücadelede dayanışma bilinciyle her zaman gazetecilerin yanlarında olduklarını belirten Başkan Bozbey, doğru habercilik anlayışı ve etik ilkeler ışığında basının ayakta kalması açısından bu dayanışmanın önemli olduğunu söyledi.

Bursa’da basının eleştiri ve önerilerine de önem verdiklerini kaydeden Bozbey, 10 Ocak’ı kutlamaktan çok dayanışmayı arttırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 10 Ocak’ı bir dayanışma günü olarak gördüğünü söyledi. Konuşmasında Basın İlan Kurumu’nun yüzde 15 kesintinin haksızlığına dem vuran Sarıbal, Anadolu basınının güçsüz düşürülmeye çalışıldığını belirterek, bu karanlıktan çıkmanın yolunun basın mücadelesi olduğunu söyledi.

Özgür basının varlığının önemine dikkati çeken CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ise, “Biz güçlü bir Türkiye istiyorsak özgür basın bunun mimarı olacaktır” dedi.

Bursa basının bir araya geldiği Büyükşehir Belediyesi’nin buluşmasında sivil toplum kuruluşlarından mesleki örgütlerin başkanlarına da söz verildi.