Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında Yıldırım ilçesindeki bir adresi takibe aldı.
Ekipler, tütün mamullerinin üzerindeki bandrollerde oynama yapılarak usulsüz üretilen ürünlere yasal görünüm kazandırıldığı ve bu ürünlerin piyasaya sürülerek haksız kazanç sağlandığı bilgisine ulaştı.
Belirlenen adrese düzenlenen operasyonda, 3 milyon 720 bin mükerrer bandrollü makaron ile yeniden kullanılmak üzere hazırlandığı değerlendirilen 1.025 TAPDK bandrolü ele geçirildi.
Operasyon kapsamında 4 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ele geçirilen malzemelere el konulurken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
