Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’da büyük yangın! Çok sayıda ekip bölgede…

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Uludağ

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Uludağ Üniversitesi Görükle yerleşkesi yakınlarında çıkan anız yangını büyüyor. Dumanlar tüm Bursa’yı kapladı.

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı bölgesinde saat 14.30 civarında dumanlar yükselmeye başladı.

Bursa’da Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) kampüsünün de içinde olduğu ormana sıçrayan anız yangınına, karadan ve havadan müdahale sürüyor.

Çiftliğe sıçrayan yangında küçükbaş hayvanlar telef oldu. Yangının büyüklüğü havadan görüntülendi.

Yangına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait 27 araçla müdahale ediliyor.

Yangın bölgesine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Sekreteri Ergül Halisçelik ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz geldi.

BURSA VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, “Şu anda jandarmamıza ait 1 helikopterle havadan müdahale ediyoruz. Bölgeye ait helikopter de bölgeye sevk ediliyor. Alevlerin kampüs içerisine binaya sıçramaması için ekipler, yoğun çaba sarf ediyor. Yangını bir an önce kontrol altına almak için çalışıyorlar” dedi.

BAŞKAN BOZBEY’DEN AÇIKLAMA

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, Bursada Bugün’e yaptığı açıklamada “Birisi o alanda çöpleri yakmış, alevler oradan anızlara sıçramış, anızlardan da üniversitenin ormanlık alanına sıçramış. Şu anda itfaiye ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüyor” ifadesinde bulundu.