Barajlarda Son Durum: Doluluk Oranları Belirlendi
Su seviyesi kritik noktalara kadar gerileyen barajlarda, son verilerle birlikte artış kaydedildi. Güncel ölçümlere göre barajlardaki doluluk oranları şu şekilde açıklandı:
-
Çınarcık Barajı: %77
-
Nilüfer Barajı: %72
-
Doğancı Barajı: %52
Şubat Ayı Yağış Ortalaması Aşıldı
Bursa merkez ve tarımsal üretim yapılan ilçelerde, Şubat ayı yağış miktarı uzun yıllar ortalamasını geride bıraktı. Şubat ayı ortalaması metrekareye 75 kilogram olan kentte, bu yılın ilk 23 gününde metrekareye düşen yağış miktarı 105 kilogram olarak kaydedildi.
Tarımsal Sulama ve Göletler
Bursa Ovası’nın sulanmasında kritik rol oynayan Gölbaşı Göleti’nde de su seviyesi yükseldi. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre:
-
Maksimum Hacim: 14,24 milyon metreküp
-
Aktif Hacim (16 Şubat itibarıyla): 6,4 milyon metreküp
-
Doluluk Oranı: %46,3
Uludağ’da Kar Kalınlığı 145 Santimetre
Kentin su kaynağı olan Uludağ’da ise kar yağışı etkisini sürdürüyor. Zirvede kar kalınlığı 145 santimetre olarak ölçülürken, hava sıcaklığının gece saatlerinde eksi 6 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Eriyen karların önümüzdeki günlerde baraj ve göletlerdeki doluluk oranlarını daha da yukarı taşıyacağı öngörülüyor.
