Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bursa’daki deprem sonrası JMO Güney Marmara Başkanı Yıldız’dan uyarı

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Mehmet Yıldız, Bursada Bugün’e uyarılarda bulundu.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Jeoloji

Bursa‘da pek çok yerde hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD‘ın verilerine Nilüfer ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğü 4.0 olarak kaydedildi. Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Mehmet Yıldız, Bursada Bugün’e yaptığı uyarılarda “Kentsel dönüşüm için bir gün çok uzun bir süre” şeklinde konuştu.

“KÜÇÜK DEPREM OLMASINA RAĞMEN BÜYÜK ÖLÇÜDE HİSSEDİLDİ”

Deprem hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Yıldız, “Üçevler ve Gümüştepe arasında bir deprem meydana geldi. Varlığını bildiğimiz fakat tespitinin yeni yapıldığı Yenişehir-Kayapa fay hattında meydana geldi. Daha önce söylediğimiz gibi Bursa’nın 3 büyük fay hattında hasar alma riski var. Kuzey Anadolu Fay zonu, orta kolu Gemlik ve Mudanya sahilinde kısmen denizin içinde kısmen kıyıdan geçen ve Yenişehir-Kayapa fay hattı bu anlamda değerlendirilebilir. Güney kolun üzerinde deprem yaşandı buda bize en yakın fay hattı. Kuzey kolunda deprem olsaydı hissetmezdik. Küçük olmasına rağmen Bursa’da büyük ölçüde hissedilen bir deprem oldu” şeklinde açıkladı.

“BİZİM İÇİN BİR GÜN BİLE UZUN BİR SÜRE”

Başkan Yıldız, “Bu depremde yıkıcı hasar riski gözükmüyor fakat bu bize ciddi bir uyarı. Deprem aslında bize bu kadar yakın. Bizim için bir gün bile çok uzun bir süre. Bizim acilen yapıların riskli olduğu, zemin anlamında dezavantajlı bölgelerde kentsel dönüşümü başlatmalıyız” ifadelerini kullandı.

“DEPREMLERİN ARTMASI STRESİN YOĞUNLAŞTIĞI ANLAMINA GELİR”

Başkan Yıldız uyarılarını yineleyerek, “Bu sabah Gemlik Körfezi’nde iki deprem görüldü 2 büyüklüğünde. Küçük olduğu için hissetmedik. Fakat bir kaç saat sonra merkezde 4 büyüklüğünde bie deprem meydana geliyor. Depremlerin artması stresin yoğunlaştığı anlamına gelir. Bu gerçeği aklımızdan çıkarmasan kentsel dönüşün çalışmalarına hız kazandırmalıyız” dedi.