Türkiye, hafta ortasından sonra Afrika üzerinden gelecek olan ılık hava dalgasının etkisi altına giriyor. Meteoroloji ile ilgili güncel verileri takip eden Hava Forum’un sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre bu hava dalgası kış boyunca kara hasret kalan Bursalılar da adeta bahar havası yaşatacak.
AFRİKAMSI HAVA GELİYOR
Tatil için Türkiye’ye gelme hazırlığı yapan yapay zekayla oluşturduğu bir deve videosu paylaşan Hava Forum’un Hava Forum, “Yurdumuz hafta ortasından sonra minik ılık bir Afrikamsı hava dalgasının etkisine girecek. Cuma günü Adana 28°, Antalya 26°, İzmir 23°, Bursa 23° İstanbul 19°, Gaziantep 23° derecelere ulaşacak!” açıklaması yaptı.
ORHANGAZİ’NİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
Orhangazi’de geçtiğimiz hafta etkili olan dondurucu soğuklar, yerini bahar havasına bırakıyor. Hafta başı termometrelerin 14 dereceyi göstermesi beklenirken, ilerleyen günlerde sıcaklığın daha da artarak 22 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.