Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Esnaf Ayaklandı ”Turgay Durmuş” Orhangazi Esnafı Sosyete Pazarını İstemiyor

Orhangazi’de bulunan Class avm’de

Orhangazi’de bulunan Class avm’de 11 mart çarşamba günü açılacak olan sosyete pazarı için Orhangazi esnafı ayaklandı.

Orhangazi Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Turgay Durmuş yaptığı yazılı açıklama da ise  Orhangazi’de kurulacak olan sosyete pazarına karşı olduklarını açıkladı. Durmuş açıklamasında; Bu kadar işsizlik varken, bu kadar esnaf siftahsız gün kapatırken, sizin gelip de sosyete pazarı açmaya kalkmanız beni ilçe esnafını  ve oda başkanlarımızı da rahatsız etti dedi.

Durmuş açıklamısının devamında Bizler esnafımızın temsilcisi olan Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Orhangazi’de Sosyete Pazarı açılmasına karşıyız. Daha önceki yıllarda da ilçemizde bu türlü girişimler yapılan istenmiş olsa da esnafımızın dirayeti ile açılmasına engel olunup yetkili mercilerde buna izin vermemiştir. Ancak yeniden Orhangazi’de hortlayan bu sevda esnafımıza zarar verme amaçlıdır.

Sosyete pazarı adı altında açılmak istenen bu pazarlar Yalova ve Gemlik başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde kaldırılmıştır. Buradan soruyorum Saatçinin örneğin 100 TL’ye sattığı saat nasıl 25 TL’ye satabilir bu pazarlarda? Satılan malların alış faturaları kontrol edilmelidir. Bu tutum vergi ödeyen esnafa da devletimize de zarar vermektedir. Orhangazi’de açılmak istenen bu girişime Belediye izin vermemiştir, böyle bir ruhsat ortada yoktur. Bilindiği üzere Pazar yeri açma ve kapama yer gösterme belediyelere aittir. Hal böyle iken Orhangazi esnafına zarar verecek girişime esnafımız tepkilidir. Esnafımız açılmaması adına her türlü eylem ve girişimi yapmakta kararlı olup odamız pazartesi günü resmi mercilere verilmek üzere 750 imza toplamıştır.

Esnaf ve sanatkarlarımız zor ve sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Kendi imkanlarıyla ayakta duran, vergisini sigortasını ve kirasını ödemekte zorlanan esnaflarımız, sosyete pazarı açılması ile sıkıntıya girecektir. Esnaflarımızdan şikayetlerde her geçen gün artmaktadır. Bunu açacak kişilerin Orhangazi Esnafı olmayıp dışarıdan gelen kişiler olacağı da göz önünde bulundurulmalıdır.

Hassas günlerdeyiz, esnaf ve sanatkarlarımız kış sezonundan yeni çıkmaktadır. Piyasaya yaşanan sıkıntıları da biliyoruz. Esnaflarımız sıkıntılı bir süreç yaşarken, sosyete pazarları açılarak esnaflarımıza darbe vuruluyor.  Esnaf teşkilatı olarak her zaman esnaflarımızın sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çözümünde yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Bu kadar işsizlik varken, bu kadar esnaf siftahsız gün kapatırken, sizin gelip de sosyete pazarı açmaya kalkmanız beni ve oda başkanlarımızı da rahatsız etti. Bunlar hoş bir şey değil. Esnafımız vergi verip, işçi çalıştırıyor, dükkan kirası ödüyor. Bunlar önemli bunun üzerinde hep birlikte duracağız.

Burada tüm esnaflar mağdur oluyor. Dışarıdan gelen esnaflar buranın parasını alıp götürecek. İçeride değerlenmeyecek. Zaten işsizlik var, herkesin borcu harcı, senedi var, kimse ödeme yapamıyor. Halkın istediğini söylüyorlar, biz de halkla konuşuyoruz, görüşüyoruz, halk istemiyor, halk üzeri kapalı, yağmursuz, çamursuz pazarlar istiyor. Sosyete pazarı istemiyor, zaten aynı giyim burada var. Sırf reklam olsun diye bu işi yapıyorlar biz de buna karşıyız. Halkımızın istediği Cumartesi günü Alis Yolu üzerinde tüm ürünlerin satıldığı bir pazardır. Bunla ilgili girişimler başlatıldı. Kısa sürede halktan gelen talep doğrultusunda kısa sürede açılacaktır.  Bu konuyu her platformda da dile getirdik. Sosyete pazarları kanunsuz olarak hizmet veriyor ve herkesin bu konuda gerekli çalışmaları yapmalarını istiyoruz ifadelerini kullandı.