Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-120x600

Göl çamlık alanı içinde büyüyen otlar yangına davetiye çıkartıyor!

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde geçtiğimiz gün İznik gölü çamlık alanı içindeki otlaklarda çıkan yangın ağaçlara sıçramadan söndürülmüştü. Yangının çıktığı bölge içindeki kurumuş otların ise temizlenmemesi yeni bir yangın tehlikesini ortaya çıkarıyor.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde geçtiğimiz

Orhangazi’de  yaz günlerinde binlerce vatandaşı ağırlayan İznik gölü çamlık alanında devam eden sorunlardan biride, çamlık içinde ki bazı bölgelerde  yaz boyunca yapılmayan temizlik çalışmaları.

Çamlık alanının iskeleden  Gölyaka istikametine doğru olan bölgelerinde ağaçların içindeki otların temizlenmemesi  vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanırken, geçtiğimiz gün o bölgede söz konusu otların yanması ile başlayan ve kısa sürede etrafa yayılan yangın,  tehlikenin boyutunu ortaya çıkarıyor.

Çamlık içinde gerekli olan temizlik çalışmalarının yapılmaması nedeniyle vatandaşlar o noktaları da piknik için tercih etmez iken, boş kalan bu alanlar topluma zararlı kişilerinde mesken noktası haline geliyor.

Bölgede yaptığımız fotoğraflama çalışmaları sırasında ise  sigara izmaritlerinin ağaç gövdesine koyulduğu ve bu tür ihmaller oradaki tehlikenin boyutunu ortaya çıkarıyor.