Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Karsak Deresi, İznik gölüne böylemi faydalı olacak!

Bursa’nın Orhangazi ilçesi sınırları içinden akarak Gemlik’te körfeze karışan ve  İznik gölüne çare olarak bağlanması düşünülen derelerden biri olan Karsak Deresinde yaşanan kirlilik ve atıkların bir türlü sonu gelmiyor. Daha önce Alabalık yetiştirilen ancak kirli atıklardan dolayı içinde artık canlı barınamayan derenin etrafa yaydığı kötü koku ise tehlikenin boyutunu ortaya seriyor.

Bursa'nın Orhangazi ilçesi sınırları

Orhangazi‘nin en uzun ve en çok su akıtan derelerinden biri olan Karsak deresi,  özellikle çevrede bulunan firmaların farklı dönemlerde attıkları atıklar ile gündeme gelirken, son günlerde ise  zeytin ve turşu işletmelerinden dökülen atıklar nedeniyle  derenin büyük bölümü kapkara görüntüye  ve etrafa yaydığı kötü kokulara esir olmuş durumda.

Atıklar nedeniyle derenin üst bölümünün tamamen siyaha bürüdüğü görülürken, kotun düştüğü bölgede ise kimyasal ağırlıklı atıkların köpürmesi dikkatleri çekiyor.

İznik gölüne bağlanırsa ne olacak?

Son yıllarda çekilmesi ile gündeme gelen İznik gölünün kurtarılması için yapılan çalışmalar sonucunda göle bağlanması düşünülen derelerin biride Karsak deresi olurken, derenin bu şekilde göle akıtılmasının ne kadar doğru olacağı tartışmalarını da ortaya çıkarıyor.

Etrafa saçtığı kötü kokunun yanı sıra görüntüsü ile de görenlerin içini sızlatan Karsak deresinin hali çevrecilerin tepkisini çekmeye devam ederken, çok uzun yıllardır bu soruna neden kimsenin el atmak istememesi kamuoyundaki gizemini koruyor.