Orhangazi’de vatandaÅŸların saldırgan oldukları gerekçesi ile ÅŸikayet ettiÄŸi konuların başında gelen sokak köpekleri için Cargill ve Tider’in destekleri ile Orhangazi Belediye’sine ait bir araziye hayvan barınağı yapılmış, geçtiÄŸimiz hafta ise bu modern tesis için açılış töreni düzenlenmiÅŸti.
Yapılan hayvan barınağı ile özellikle kentin bir çok noktasında görülen çok sayıda sokak köpeklerinin oluşturduğu riskin ortadan kaldırılmasının hedeflendiği söylenirken, bu konuda vatandaşlardan gelen şikayetlerin ise halen devam ettiği görüldü.
Özellikle Orhangazi’de Hamzalı yolu bölgesi, ÅŸahin tepesi civarında sürü halinde gezdikleri söylenen sokak köpeklerinin iddialara göre saldırgan oldukları ve özellikle kadın ile çocukları tehdit etmeye devam ettikleri öne sürüldü.
Hayvan barınağının yapılmasına rağmen köpeklerin toplanmamasına tepki gösteren vatandaşlar, bu sorunun tamamen çözülmesi için bir çalışma yapılmasını ve sokak köpeklerinin tamamının yeni hayvan barınağına götürülmesi gerektiğini söylediler.


