Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mudanya’da Dernekler Tek Çatı Altında Toplandı!  ‘Dayanışma ve Sosyal Alanlar Bir Arada’

Mudanya’da sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren, emekli ve öğretmenler için sosyal alanlar sunan Mudanya Dernekler Yerleşkesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki Halk Evleri modelini hatırlatarak, “Eğitimi ve sosyal birlikteliği artırmalıyız. Bu kapsamda burada bir halk akademisi de açacağız” dedi.

Mudanya'da sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren, emekli ve öğretmenler

Yoğun Katılımla Açılış Töreni

Mudanya Belediyesi tarafından hayata geçirilen Dernekler Yerleşkesi’nin açılışına, CHP milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kayıhan Pala, Hasan Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Görkem Kaya, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Demirhan Aslan, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Mudanya İlçe Başkanı Kurtuluş Furkan Atalay, meclis üyeleri, dernek temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

Başkan Dalgıç: “Halk Akademisi Kuracağız”

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, açılışta yaptığı konuşmada, Mudanya’da derneklerin bir arada çalışabileceği bir merkeze ihtiyaç duyduklarını ve bu ihtiyacı karşılamak için 2 bin metrekarelik alanda Dernekler Yerleşkesi’ni hayata geçirdiklerini belirtti. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki Halk Evleri modelini canlandırmanın önemine değinen Dalgıç, “Cumhuriyetimizin kurulduğu dönemlerdeki Halk Evleri modelini yeniden canlandırmamız gerekiyor. Eğitimi, sosyal birlikteliği artırmamız gerekiyor. Dolayısıyla burada bir halk akademisi de devreye sokacağız. Önce gençlerimizle başlayacağız. Ondan sonra yetişkinlerimize yayacağız. Burası insanların bir arada olduğu çok canlı bir merkez olacak” ifadelerini kullandı.

“Güçlü Demokrasi İçin Sivil Toplum Şart”

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin temel taşlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Eğer güçlü bir Türkiye istiyorsak, güçlü bir sivil toplumu desteklemek zorundayız. Mudanya’nın ortak aklının oluşacağı bir ortam oluşturuldu” dedi.

Diğer Konuşmacılar ve Yerleşke Hakkında

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kayıhan Pala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Görkem Kaya, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Demirhan Aslan ve CHP Mudanya İlçe Başkanı Kurtuluş Furkan Atalay da sivil toplumun güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Açılışın ardından Mudanya Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı yeni yerleşkedeki toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yerleşkede sivil toplum kuruluşlarının bir araya geleceği alanların yanı sıra, emekli ve öğretmenler için Emek Lokali ve bir Halk Akademisi de bulunacak.