Kürsüye doğru hamle yapan şahıslara, Başkan Bozbey’in koruma polisleri anında müdahale etti. Fiziki müdahalenin büyümesini engelleyen emniyet güçleri, saldırganları etkisiz hale getirerek olay yerinden uzaklaştırdı.
Şüpheliler İki Kardeş Çıktı: Sabıka Kayıtları Kabarık
Olayın ardından gözaltına alınan şahısların kimlik bilgileri ve adli sicil kayıtları paylaşıldı. Yakalanan şüphelilerin 36 yaşındaki 2 suç kaydı bulunan Recep B. ile 37 yaşındaki 13 suç kaydı bulunan Şaban B. isimli kardeşlerin olduğu öğrenildi.
Saldırı Nedeni “İş Talebi” mi?
Olayla ilgili çarpıcı bir detay da ortaya çıktı. Şüphelilerden Recep B’nin 2019-2024 yılları arasında CHP Yıldırım İlçe Belediye Meclis Üyesi olduğu ve Belediye Başkanı’ndan iş istediği yönünde bilgiler elde edildi.
Gözaltına alınan şüpheli kardeşler hakkında emniyet birimleri tarafından geniş çaplı adli tahkikat başlatıldı.
