Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), özel sektörde afet bilincini artırmak amacıyla ilçede faaliyet gösteren özel bir firma çalışanlarına afet farkındalık eğitimi ve bina tahliye tatbikatı gerçekleştirdi.
Eğitimde OBAK ekip lideri ve AFAD gönüllü eğitmeni Arif Yıldız ve ekibi, şirket çalışanlarına deprem ve diğer afetler karşısında alınması gereken önlemleri anlattı.
Eğitimin ardından, çalışanların katılımıyla uygulamalı bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat kapsamında Çalışanlara güvenli tahliye yöntemleri öğretildi. Şirket yöneticileri ve personel tahliye sürecine aktif olarak katıldı. Ve Acil durum anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi.
Şirket Yetkililerinden OBAK’a Teşekkür
Firma yetkilileri, OBAK ekibine verdikleri eğitim ve gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Yetkililer, bu tür eğitimlerin çalışanlarda afet bilinci oluşturduğunu ve acil durumlara hazırlıklı olmanın önemini artırdığını vurguladı.
Afet Bilinci İçin Eğitimler Devam Edecek
Afetlerin bireyler ve toplum üzerindeki fiziksel, ekonomik, sosyal ve çevresel etkilerine dikkat çeken OBAK ekip lideri Arif Yıldız, toplumun afetlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Orhangazi Belediyesi’nin yürüttüğü farkındalık çalışmalarının her kesime afet bilinci kazandırmak açısından büyük katkı sağladığını ifade eden Yıldız, eğitimlerin ilerleyen günlerde de devam edeceğini duyurdu.