Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-120x600

ÖĞRENCİ SAYISI HER YIL ARTAN ORHANGAZİ MYO’DA YURT SORUNU YİNE GÜNDEMDE! 

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bulunan Uludağ Üniversitesi Asilçelik Meslek yüksek okulunda öğrenim gören öğrenci sayısı her geçen dönem artarken, bölgede yurt olmaması nedeniyle yıllardır konaklamada sorun yaşamaya devam ediyor, yurt sorunu nedeniyle öğrenciler şehir merkezinde faiş kiralara mahkum edilirken, çok sayıda öğrenci ise yurt olmadığı için okulu kazandığı halde Orhangazi’de durmayıp geri gidiyor.

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bulunan

Orhangazi’de faaliyet gösteren ve  Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında bulunan  Asil Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından inşa edilip eğitime kazandırılan Uludağ Üniversitesi Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksek Okulunun açılışı 16 Kasım 2016 tarihinde Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla yapılmıştı.

Orhangazi’ye bağlı Yeniköy sınırları içinde şehir dışında bir bölgede  bulunan yüksek okulunda Bilgisayar Teknolojileri, Elektronik ve Otomasyon, Makine ve Metal, Park ve Bahçe Bitkileri ile Motorlu Araç ve Ulaştırma Teknolojileri bölümleri yer alırken, bu bölümlerde okuyan toplam öğrenci sayısı 2024 sezonu itabariyle 700 civarında.

Öğrencilerin En Büyük Sorunu Konaklama 

Okulda öğrenim gören yüzlerce öğrenci yıllardır  Orhangazi’de devlet yurdu olmadığı için büyük sıkıntı yaşamaya devam ediyor , dönem başında okula kayıt yaptırmaya gelen çok sayıda öğrenci ise  yurt olmadığı ve okulun şehir merkezine uzak bir noktada olması nedeniyle kayıtlarını iptal edip geri giderken, eğitim öğretimlerine  tüm şartlara rağmen burada devam öğrenciler,  Orhangazi  şehir merkezinde yüksek kiralar istenen evleri tutmak zorunda kalıyorlar.

Yetkililerin Yurt Sorununu Çözmesini Bekliyoruz

Uludağ üniversitesi Orhangazi Asil Çelik MYO’da konaklama anlamında sorun yaşamaya devam eden öğrenciler,  yurt sorununun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunarak, 7 yıldır devam eden ve okulun en büyük sorunu olan konaklamaya bir çare bulunmasını istediler.