Olay İznik Alparslan İlkokulu bahçesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre büyük bir çam ağacı lodos nedeniyle yerinden söküldü ve okulun kapısı ile bitişiğinde bulunan evin bahçesine düştü. Alparslan İlkokulu ve Ortaokulu’nun demir bahçe kapısı ile bahçe duvarlarında da zarar oluştu.
Olayın, okulların tatil olması nedeniyle yaşanması muhtemel bir facia önlenirken, olay sırasında okul bahçesinde öğrenci bulunmaması büyük bir tehlikenin önüne geçti.
Şans eseri olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, ihbar üzerine bölgeye gelen ekipler çevrede güvenlik önlemleri aldı.
Hasar tespit çalışmaları başlatılırken, yetkililer benzer risklerin yaşanmaması için okul ve çevresindeki ağaçlarda inceleme yapılacağını bildirdi.

