Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orhangazi halkı modern plaj ve yeni sahil projesi istiyor!

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde İznik gölü sahilleri bir yandan çekilme mücadelesi verirken bir yandan da yapılan onca girişime ve projelere rağmen çeşitli nedenlerden dolayı yıllardır atıl görüntüsünün dışına bir türlü çıkamadı. Bursa’da bulunan diğer sahillerde olduğu gibi modern bir plaj ile sahil düzenlemesi isteyen ilçe halkı ise yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanı seçilen Mustafa Bozbey’den umutlu.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde İznik

Sınırlarında  kilometrelerce Deniz ve Göl  barındıran Bursa’daki  birçok sahil modern, güvenli ve temiz görünümü ile takdir alırken, bu durum İznik gölünün en fazla alanına sahip olmasına rağmen Orhangazi  sahili için geçerli değil bundan dolayı da İznik gölünün Orhangazi  sahili için gerek turizm anlamında gerekse, vatandaşların günlük kullanabileceği sosyal alanların kısıtlı olması tepkilerin odağında olmayı sürdürürken,  Orhangazili vatandaşlar tıpkı İznik’te olduğu gibi en azından iskele çevresine modern bir plaj istiyor.

Son yıllarda yağış eksikliği ve birçok önemli sebepler nedeniyle çekilme yaşayan iznik gölünün Orhangazi sahili yaz günlerinde insanların en çok ziyaret ettiği alanlardan biri olurken, sahilin zaman zaman bataklığı andıran görüntüleri Orhangazi için dışarıdan gelen misafirlere karşı kötü bir reklam oluyor. Geçtiğimiz 1 hafta içinde 2 kişinin boğulduğu gölün Orhangazi sahilinde şuan için 1 cankurtaran bile yok.

Büyükşehir ekiplerinin sahil şeridi boyunca vatandaşların suya rahatça girebileceği plajlar oluşturulması gerektiğini söyleyen halk,yetkililerin Orhangazi’ye zarar veren bu görüntülerden bir an önce kurtulacak çalışmalar yapmasını istiyor.

İznik Sahili Gibi Olmalı

İznik gölünün İznik sahilindeki son yıllardır yaşanan değişime dikkat çeken vatandaşlar Orhangazi sahilinin de İznik sahili gibi olmasını istiyorlar , bilindiği gibi İznik sahili yapılan son çalışmalar ile birlikte modern bir görünüme sahip olurken , yine sahil boyunca sosyal alanların ve vatandaşların zaman geçirebileceği çay bahçeleri dikkat çekiyor,  buda İznik için özellikle dışarıdan gelen misafirlerin beğenisini kazanıyor.

Ancak günü birlik misafir ağırlayan Orhangazi sahili için aynı şeyi söylemek çokta mümkün değil . vatandaşların çoğu suya girmek için ya İznik’i yada Orhangazi’ye yakın bölgede bulunan deniz sahillerini tercih ediyor.

DCIM102MEDIADJI_0875.JPG