Uzun bir süredir tartışmaların odağında süreci devam eden yeni terminal projesi nedeniyle Orhangazi’nin mevcut terminalinin geçtiÄŸimiz aylarda yıkımı gerçekleÅŸtirilmiÅŸti.
İlçede “asla olmamalı” denilerek bir çok kesim tarafından karşı çıkılan göl yolu giriÅŸindeki yeni terminal projesinin alanı, önceki dönem Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi ve Orhangazi Belediyesi’nin ortak kararı ile belirlenmiÅŸti.
 Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Orhangazi’deki eski terminal alanına otel ve akaryakıt istasyonu yapma planı çerçevesinde, Göl Yolu girişine inşa etmeyi hedeflediği yeni terminal binası için yapılan ihalesine ise hiçbir firmanın teklif vermediği öğrenildi.
10 Aralık tarihinde yapılan “kat karşılığı” inÅŸaat ihalesi, katılımın olmaması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
İhale şartnamesine göre yüklenici firmanın; Muradiye Mahallesi’nde otobüs terminali, Örnekköy’de hizmet binası ve Camiikebir Mahallesi’nde ticari alan imalatlarını tamamlaması gerekiyordu.
Bu imalatların karşılığında yükleniciye; Orhangazi Yaşam ve Rekreasyon Alanı içerisindeki ticari birimler ile çeşitli taşınmazlardan pay verilmesi öngörülüyordu.
Belediye payı dükkanların asgari %45’i, yüklenicinin payı ise azami %55’i ve bir adet arsa olarak belirlenmiÅŸti. Ancak bu “kat karşılığı” paylaşım modeli ve belirlenen ÅŸartlar yatırımcılar tarafından ilgi görmedi.
