Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Orhangazi Ziraat odasından Marmarabirlik’e çağrı! ‘Üretici zarar görmeden fiyatları açıklayın’

Hasadına devam edilen zeytin için Pazartesi günü itibariyle ürün alımlarına başlayan Marmarabirlik tarafından henüz fiyatlar açıklanmaz iken, Orhangazi Ziraat odası yönetiminden Marmarabirlik’e çağrı niteliğinde bir açıklama geldi.

Hasadına devam edilen zeytin

Orhangazi Ziraat odası başkanı Dinçer Dimrit, yaptığı yazılı açıklama ile hasadına devam edilen zeytin için alım fiyatlarını henüz açıklamayan Marmarabirlik’e çağrı yaparak yaptıkları  araştırma sonucunda bölgede  zeytin yoğunluğunun yüzde 90 ile 100 arasında olduğunu ve bu yüzden tanesi iri anlamına gelen 180 ile 200 dane bareminde zeytinin az miktarda olması ile beraber üreticinin topladığı zeytinlerin daha çok 230 dane baremi ve üstünde olduğuna dikkat çekerek fiyatların belirlenmesinde bu verimin esas alınması  gerektiğini ifade etti.

Dinçer Dimrit açıklamasında ayrıca, üreticinin zarar görmemesi adına Marmarabirlik tarafından fiyatların bir an önce açıklanmasını ve tarım kredi kooperatiflerinin zeytin alımlarına başlaması gerektiğini söyledi.

Orhangazi Ziraat odası başkanı Dimrit açıklamasında şunları söyledi ; 

Zeytin hasatına başlanan bu günlerde araştırmalarımız sonucunda Orhangazi bölgesinde 100/90 yoğunluk bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı 100/200 gibi baş zeytin az miktardadır.
Ortalama zeytin baremleri bu yıl 230/250/270/330 gibi zeytinlerimiz yoğunluktadır. Bu yıl Marmarabirlik ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin fiyatlarını açıklarken 180 taban ve yağlık zeytini değil de orta zeytininde baz almaları gerekmektedir. Orta dediğimiz baremlerde beklenti yüksektir. Zeytin üreticimizin zarar görmemesi için biran önce fiyatların açıklanması Tarım Kredi Kooperatif ‘inde alıma başlaması gerekmektedir.