Türkiye 31 mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanıyor.
Seçimlere girecek olan siyasi partilerde ise sandığa yaklaşık 6 ay gibi bir süre olmasına rağmen hareketlilik başladı.
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’nin seçimlere tüm il ve ilçelerde tek başına gireceğinin açıklanmasının ardından Türkiye genelinde özellikle muhalefet kanadında seçim hareketi iyiden iyiye hızlandı.
Bursa AK Parti’de 5 ilçe başkanı belediye başkanlığı adaylığı için istifa ederken, bu ilçeler arasında Orhangazi’nin olmamasından dolayı mevcut başkan Gökhan Ulusu’nun ilçe başkanlığı görevine devam etmesi beklenirken bunun ardından Orhangazi’de yeni dönem için adayın kim olacağı merak konusu olmaya devam ediyor, kulislerde ise daha önce de birçok kez adı geçen önceki dönem AK Parti ilçe başkanı ve son genel seçimlerde Milletvekili adayı olan Mustafa Kaya’nın kendisine teklif edilmesi halinde adaylığa sıcak baktığı öğrenildi.
Adaylığı ile ilgili ise kendisine süreci sorduğumuz Mustafa Kaya, AK Parti’den daha önce kendisine verilen ilçe başkanlığı sonrasında ise milletvekili adaylığı görevinde olduğu gibi Belediye başkanlığı adaylığı içinde teklif gelmesi halinde bu göreve hazır, aday gösterilmesi halinde ise adaylık sürecini en iyi şekilde yürütmeye hazır olduğunu söyledi.
Bu açıklamanın ardından Mustafa Kaya’nın AK Partiden Orhangazi belediye başkanlığı için aday olmasının kulisler de daha da konuşulacağı beklenirken, mevcut başkan Bekir Aydın’ında 2.dönemi için yeniden aday olmasının beklendiği gelen bilgiler arasında.
Tabi her ne kadar ilçe siyasetinde bu isimler konuşuluyor olsa da Orhangazi’de AK Partiden hangi ismin aday olacağını partinin üst yönetimleri belirleyecek.